13 °C Stjørdal, NO
22/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 25

Valfarter ikke på harryhandel

Langtfra stappfullt ved kjøpesenteret på Storlien

Det kan tyde på at de fleste har hørt etter myndighetenes råd om å unngå unødvendige reiser til Sverige. Slik så det ut på parkeringsplassen ved Fjellhandel på Storlien lørdag i 10-tiden. (Foto: Privat)

– Ikke dra til Sverige, «befalte» ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes under en pressekonferanse fredag ettermiddag. Parkeringsplassen utenfor det nye kjøpesenteret på Storlien tyder på at temmelig mange har hørt etter ordføreren, selv om det nå ikke er karanteneplikt når du kommer hjem fra Sverige.

– Det er temmelig langt mellom bilene her foreløpig, sier vår kilde på Storlien lørdag formiddag. Noen norske biler har parkert utenfor det gedigne kjøpesenteret, men det er langtfra noe «harryhandel-rush».

LES OGSÅ: – Ikke dra til Sverige

Helseminister Bent Høie har tidligere vært tydelig på at nordmenn bør unngå unødvendige reiser, også til «gule» land slik Jämtland nå er definert som. Da har Høie sagt at svenskehandel ikke er definert som en nødvendig reise.

– Greier vi å følge anbefalingene og gjøre en felles god innsats slipper vi i denne regionen disse inngripende tiltakene, da kan det være greit å ta forholdsregler alvorlig og ikke dra over grensa til Sverige på dette tidspunktet, sa Ivar Vigdenes under pressekonferansen fredag.

Samtidig varslet kommunedirektør Tor Jakob Reitan at ansatte i Stjørdal kommune som havner i karantene etter innreise fra «gule» land og regioner, kan forvente seg trekk i lønn ved fravær fra jobb.

 

Les forrige sak:
– Rystet over hvor langt enkelte er villig til å gå i å utsette seg selv og andre for dødsrisiko på våre veier

Filmet kjøring i 185 km/t i 60-sone

Close