9 °C Stjørdal, NO
23/09/2020

Valle klar for sin 31. Påskelabyrint

Valle åpner Påskelabyrinten mandag 15. april.

- Kor ska vi reis hen? spør Viggo Valle. – Kor ska vi reis hen? spør Viggo Valle.

– Åge Aleksandersen åpner Påskelabyrinten i år, sier programleder Viggo Valle, som leder NRKs lengstlevende program med samme programleder.

Det hele startet i påska 1987 med første program sendt mandag 13.april. Nå åpner Valle sin 31. Påskelabyrint mandag 15. april og holder det gående til finalen påskeaften.

– Det ville ha vært interessant om en student kunne ha utført et prosjekt for å finne ut hvorfor Påskelabyrinten er så populær, sier Valle, som sammen med resten av staben har prøvd å legge inn noen små moderniseringsprosjekt i årenes løp.

– Men disse forsøkene har alle hatt en ting til felles: De har vært mislykkede. For Påskelabyrinten har åpenbart truffet en formel som ikke tåler forandring, sier han.

11 oppgaver hver dag

Valle lager 70 nye oppgaver hvert eneste år, og normalt holder det med 11 oppgaver i gjennomsnitt pr. program.

– Jeg er interessert i hele landet, glad i å snakke med folk og er også nysgjerrig på hele landet, sier Valle, som har dyrket lidenskapen og samlet et hav av opplysninger om Norge i årenes løp.

– Hvordan er det å lage god radio ut av et slikt spørreprogram?

– Hensynet til lytterne står hele tida først. Tekniske nyvinninger har også utfordret oss som lager programmet. Vi kan ikke lage spørsmål som umiddelbart kan googles. Dessuten blir lytterne instruert. Dersom vi har mistanke om at de benytter tekniske hjelpemidler, truer vi med å kutte samtalen omgående.

– Kjente stemmer

Utenrikskorrespondentene i NRK får ofte spørsmål om stille opp i Påskelabyrinten.

– Det var en god idé å introdusere kjente og kjære stemmer fra det store utland. Vi må sende korrespondentene på noen små utenlandsoppdrag for å serve våre lyttere, og vi må legge inn noen passende svaralternativ. Jeg er veldig godt fornøyd med deres innsats.

Dagene fra mandag 15. april og fram til påskeaften er det Påskelabyrinten som gjelder for Valle.

– Det er like spennende hvert år, sier han.

 

Les forrige sak:
Dalådalingen Øyvind Selnes er tilbake i heimbygda i påska. Da har han med seg både gitar og fru Marie Skavnes. Palmesøndag lager de konsert i Meråker kirke.
Konsert i «hjemmekirka» på palmesøndag

- Vi spiller et variert repertoar med folkemusikk, viser og country

Close