16 °C Stjørdal, NO
09/08/2020

Vant designpris

Savalla og Siv Anita Elstad (opprinnelig Steinkjerbygg) fra Kopperå i Meråker skaper nye uttrykk ut av norsk kulturhistorie. Gjennom vevarbeider og spennende materialvalg skapes kunstneriske og innovative uttrykk blant annet i belysning. Foto: Karstein Tidemann

 

Hun har sin helt særegne stil på designproduktene og vekker oppsikt med kreativ skaperevne. Siv Anita Elstad satser høyt med sine produksjoner med bakgrunn også fra tradisjonelle tekstiluttrykk. Hun er i ferd med å sette spor etter seg nasjonalt, men også svenskene har tatt varmt i mot hennes uttrykk, både det kunstneriske, og det som retter seg mer mot design.

 

– Med bakgrunn som utdannet tekstildesigner på Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO) jobber jeg med design og utsmykning av private og offentlige næringsbygg. I tillegg er produktene mine innkjøpt av blant annet storsamlere av samtidskunst, forteller Siv Anita i designbedriften Savalla.

 

Siv Anita svarte dette da Stjørdalsnytt for kort tid siden spurte henne om hva hun ville gjøre med eventuelle premiepenger;

– Ja, da får jeg mulighet til å realisere hurtigere vekst, og kjører løpet fram mot en større produksjon og distribusjon. Målet er på sikt å skape lokale arbeidsplasser ut av produkt og design, sier Elstad. Savalla – lighting art design har allerede fått en flott mottakelse, og Siv Anita har store kunder på sin CV- og bestillingsliste. Dette er design som bidrar til å fornye og bevare norsk tekstil kulturhistorie, noe Savalla as vektlegger i alle ledd.

 

Aktørene bak designerspirene https://www.facebook.com/designspirer er

 

Partnere for nyskaping ble etablert i 2006 av SpareBank 1 SMN og NTNU.  NTE gikk inn som partner i 2009, mens SINTEF trådte inn i samarbeidet fra 2012. Sammen forplikter vi oss til å være pådrivere for samarbeid mellom næringslivet og forskningsmiljøene i Midt-Norge (Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag,. Møre og Romsdal).

Målet er å bidra til mer nyskaping.

 

Les forrige sak:
SJFF nominert til gullkroken

  Gullkorken.no skriver på sine sider; - Gullkroken deles ut til […]

Close