-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Vant «Gullbussen»

Syv unge filmskapere fikk pris for beste komedie

CAST & CREW: Sjef Mari Rokke (fra venstre), regissør/skuespiller Annic Kriens, Filmbussen-instruktør Annicken Aasheim, kameramann Aslak Kjebekk, skuespiller Markus Sæle, lydopptaker Aida Hjelseng, skuespiller Emma Lavik, Filmbussen-instruktør Brwa Vahabpour og skuespiller Sofie Thomsen. Filmbussens øvrige instruktører er Martin Walther og Jon Vatne. CAST & CREW: Sjef Mari Rokke (fra venstre), regissør/skuespiller Annic Kriens, Filmbussen-instruktør Annicken Aasheim, kameramann Aslak Kjebekk, skuespiller Markus Sæle, lydopptaker Aida Hjelseng, skuespiller Emma Lavik, Filmbussen-instruktør Brwa Vahabpour og skuespiller Sofie Thomsen. Filmbussens øvrige instruktører er Martin Walther og Jon Vatne.

De syv filmskaperspirene som deltok på Filmbussens workshop i Lokstallen i juli fikk prisen for beste komedie.

– Da vi ankom var det lagt opp til rød løper, sier Emma Lavik, som spilte spion/agent.

– Over døren hang det et skilt hvor det sto «Filmpremiere». Vi ble servert champagnebrus og popcorn før vi gikk inn i salen og så alle filmene som ble laget i løpet av turneen deres.

ACTION: «Johnny Nordmann» ble skrevet, spilt inn og klippet på bare to dager ved og i Lokstallen i juli. Kortfilmen er en action-komedie som handler om to oppdrag som blir byttet om på. Oppfølger neste år?
ACTION: «Johnny Nordmann» ble skrevet, spilt inn og klippet på bare to dager ved og i Lokstallen i juli. Kortfilmen er en action-komedie som handler om to oppdrag som blir byttet om på. Oppfølger neste år?

Under Filmbussens storpremiere lørdag 4. august ble action-komedien «Johnny Nordmann» kåret til den beste komedien av alle filmene som ble laget med den omreisende Filmbussen i sommer. Det ble storslått visning på Steinkjer kulturhus med premiere på alle filmene som ble laget, samt prisutdeling.

– Det er en pris som er mye gjevere enn både Oscar-statuetten og Gullpalmen, nemlig Gullbussen, sa instruktør og Filmbussens leder, Jon Vatne, under filminnspillingen i sommer.

Nervøse

– Vi var ganske nervøse da prisutdelingen begynte, for vi trodde ikke at vi skulle vinne noe, innrømmer Lavik.

Dessverre hadde ikke alle fra Emma Laviks gruppe mulighet til å komme til premieren.

GULLBUSSEN: Under Filmbussens Storpremiere 4. august på Steinkjer kulturhus gikk prisen for beste komedie til «Johnny Nordmann».
GULLBUSSEN: Under Filmbussens Storpremiere 4. august på Steinkjer kulturhus gikk prisen for beste komedie til «Johnny Nordmann».

– Da de begynte å lese opp vurderingen til filmen vår, «Johnny Nordmann», så vi på hverandre. Og akkurat da sa de navnet på filmen vår. I starten var det ingen som trodde det det de hadde hørt. Men så skjønte vi at vi hadde vunnet beste komedie. Da var det å komme seg ned på scenen og ta imot prisen og arket med begrunnelsen, sier Lavik.

Ifølge juryen er kortfilmen underholdende for både store og små. Under innspillingen og klippingen hadde gruppen vært fokusert og dedikert og tatt arbeidet på alvor og med godt humør.

Action-komedie

Ifølge filmskaperne er «Johnny Nordmann» en action-komedie i «Johnny English»-stil.

– Altså litt James Bond møter Mr. Bean på norsk?

– Ja! Den handler om to spion-oppdrag som blir byttet om på, sa Emma Lavik under innspillingen.

Filmen skulle skrives, spilles inn og klippes ferdig i løpet av bare to dager i juli, men ungdommene fikk god ledsagelse av Filmbussens fem profesjonelle instruktører.

– De fleste av deltakerne har vært med på Filmbussen før, sier instruktør Jon Vatne.

Ungdomstilbud

Filmbussen er et omreisende kulturtilbud for ungdom som holder kurs i ti kommuner i løpet av sommerferien. Alle fra 13 til 20 år er velkommen til å melde seg på kurset, som har en makskapasitet på 25 deltakere. Deltakerne får hjelp til å lage filmer fra egne idéer.

– Ingen idéer er dumme, understreker Vatne.

– Vi prøver å inspirere og få dem til å tenke historier gjennom filmfortelling. De fleste historier handler om en hovedkarakter som vil noe, og motstanden for å nå det målet.

Hvert år blir «Gullbussen» delt ut til beste film, beste skuespiller og beste regi. Og så kan man vinne flere sjangerpriser.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Nye dager for søppeltømming

Innherred Renovasjon gjør ruteendringer

Close