6 °C Stjørdal, NO
19/05/2021

Vant millionkontrakt

Skal bygge nytt innendørs skyteanlegg

Varaordfører Ole Hermod Sandvik (f.v.), Toralf Pedersen, Finn Jarle Sørli, Torstein Fjerdingen Iselvmo og Andreas Moen Strømsnes. Varaordfører Ole Hermod Sandvik (f.v.), Toralf Pedersen, Finn Jarle Sørli, Torstein Fjerdingen Iselvmo og Andreas Moen Strømsnes.

Tirsdag 16. mars ble det kjent at MT Byggteknikk skal bygge det nye skytebaneanlegget for Stjørdal Pistolklubb på Skatval.

Den lokale entreprenøren MT byggteknikk omsatte i fjor for 190 millioner kroner. Nå har de inngått millionkontrakt med Stjørdal Pistolklubb for å bygge nytt innendørs skyteanlegg på Skatval.

Anlegget som nå skal settes opp like ved skytebaneområdet på Skatval vil romme 25 elektroniske skiver, én for 25 meter og én for 50 meter. Selve bygget er forventet å bli cirka 60 meter langt og 27 meter bredt.

Det er forventet at den første delen av byggeprosessen vil stå ferdig allerede til høsten. Deretter, med bistand av MT byggteknikk, skal pistolklubbens medlemmer stille til dugnad.

– De skal selv sette opp et utbygg på 300 kvadratmeter, men vi skal selvsagt bistå, forklarer daglig leder i MT Byggteknikk, Torstein Fjerdingen Iselvmo.

Få opp aktiviteten

Stjørdal Pistolklubb har i dag 170 medlemmer, hvor 30 er aktive skyttere. Med ny hall er det forventet at medlemsmassen kan øke.

– Tidligere har det vært mer feltskyting, nå med en ny skytebane tror vi aktiviteten kan ta seg opp igjen. Dette er selvsagt noe vi håper på, og det har vært et resultat fra andre steder vi har besøkt i landet, sier prosjektleder i pistolklubben, Toralf Pedersen.

Ifølge Pedersen er skytesporten i Stjørdal helt unik i sammenheng med resten av landet. Nå som det skal bygges to nye anlegg, et i Hegra og et på Skatval, mener han kommunen vil peke seg ut.

– Vi får to nye anlegg som vil utfylle hverandre med unike skytegrener. Det er bare å si med en gang at det ikke finnes noe lignende nord for Dovre, presiserer han videre.

Åtte millioner kroner

Kontrakten som tirsdag ble underskrevet er på like rundt åtte millioner kroner. Imidlertid mener Pedersen at prosjektet aldri ville vært realiserbart uten at Stjørdal kommune hadde stilt opp.

– Vi har fått fem millioner kroner i støtte av kommunen, og det er vi takknemlige for, sier han.

I tillegg til at det vil prioriteres å skrive intensjonsavtaler med andre lag og klubber til bruk av banen, har Stjørdal kommune en klausul hvor de vil få mulighet til å benytte seg av anlegget.

– Stjørdal kommune vil benytte tilbudet for skoleungdom for å gjennomføre Skyting for mestring, som er tilrettelagt for ungdom med konsentrasjonsvansker, forklarer Pedersen videre.

Fjerner farlig avfallsstoff

Den nye skytterbanen på Skatval bidrar imidlertid også til noe positivt for miljøet. Før byggeprosessen settes i gang skal nærmere 360 tonn med avfallsstoffer fra grunnen fjernes og fraktes vekk.

Ifølge Pedersen vil et nytt innendørsanlegg også bidra til at støy fra anlegget reduseres.

Det er antatt at første skudd kan bli fyrt av rundt påsketider neste år. Dessverre vil dette krasje med en viktig sesong for mange av medlemmene som skal stille til dugnad.

– Arbeidet starter i den tida elgjakta starter, men vi har håp om at anlegget skal stå klart til neste påske, forklarer Pedersen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto: Marianne Flekstad Johnsen)
Begynte å brenne i et nytt sikringsskap

- Det var mye røykutvikling da brannvesenet kom

Close