17 °C Stjørdal, NO
29/09/2020

Vant premie for å møte på trening

– Det skal være en gulrot for de som trener

FØRSTE VINNERE: Martin Codreanu og Simon Wikmark var svært glade for å bli de første til å vinne treningspremiene i Hommelvik IL friidrett.

Martin Codreanu (5) deltok på sin andre friidrettstrening i Hommelvik IL, da han stakk av med hovedpremien i oppmøtetrekningen.

– Kjempemoro å vinne ettersom det var andre gang jeg deltok på friidrettstreningen, sier Codreanu, som bor på Sveberg.
Premieringen er en påskjønnelse til barna som har startet med friidrett i vinter, og ikke minst skal det være en faktor for å motivere dem til å holde på videre.
Codreanu vant en ryggsekk, mens Simon Wikmark (9) fra Hommelvik vant andrepremien i form av en drikkeflaske under den første trekningen sist fredag.
– Jeg synes nesten alt er moro med friidrett. Til sommeren skal jeg delta på stevner, og helst vil jeg konkurrere på lange distanser. Jeg liker bedre å løpe langt enn å konkurrere i sprint, sier Wikmark.
Codreanu er mer eksplosiv.
– Jeg synes det mest moro å løpe korte løp, sier han.

Motivasjonsfaktor

Hommelvik IL friidrett har de siste årene slitt med rekrutteringen, men i vinter har de fått sving på oppmøtet. Barnegruppen, som teller aktive i alderen seks til 11 år, har hatt et oppmøte rundt 10-12 på hver eneste trening. Det er ledelsen fornøyd med.
– Tidligere hadde vi noen innom på treningene som prøvde en gang eller to, og siden forsvant. Nå har vi fått en stabil gruppe som kommer nesten på hver eneste trening. Målet er å få flere barn med, og etter hvert håper vi også at noen eldre begynner med friidrett, sier Bernt Petter Brandslet, leder i friidrettsklubben. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

REKORDOPPMØTE: Bernt Petter Brandslet (t.h.) fikk god hjelp av friidrettsutøverne til å trekke de første treningspremiene. Hele 15 barn deltok på treningen sist fredag, noe som var oppmøterekord.

Å friste med premier er god markedsføring.
– Det skal være en gulrot for de som trener, og derfor skal vi gjennomføre en månedlig trekning hvor alle kan vinne. Samtidig får hver deltager et lodd for hver trening de deltar på. Sjansen til å vinne er større jo flinkere man er til å stille på treningene, sier han.
Selv om kun to stikker av med premiene, har Brandslet & co sørget for at alle skal få en oppmuntring.
– Alle barna får en juice som trøstepremie, sier han.

Bygger stein på stein

Å bygge opp fridrettsavdelingen tar tid. Derfor velger de å starte med de yngste, og jobbe for at de skal bedrive friidrett så lenge som mulig.
– Vi jobber langsiktig og bygger stein på stein. Derfor driver vi med lekbasert treing, og tilbyr et lavterskeltilbud. Treningsavgiften er på 300 kroner i året, og det skal ikke hindre noen fra å delta. Vi kommer aldri til å bli like stor som håndball eller fotball, men vi ønsker å vokse. Hos oss får alle delta, sier Brandslet.
Pr. i dag har klubben ingen utøvere i ungdomsklassene.
– Barnegruppen er vår eneste aktive gruppe, men målet er at vi skal fylle på nedenfra og senere bygge opp en ungdomsgruppe, sier han.

 

Les forrige sak:
Avlyser pårørendetreff og foreldremøter

Innfører strengere restriksjoner ved institusjoner og bosentre

Close