1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Vår mening: 120 gode rom for framtiden

Stjørdals-Nytt sin lederartikkel 10. juni 2020

Matthias B. Tanski (t.h.) og Øyvind B. Frisak i CIC Hospitality ønsker å bygge et nytt hotell tett inntil gangstien på Tangen.

Stjørdal har flere store motorer i samfunnsutviklingen, men den aller største, iallfall i koronafrie tider, er flyplassen. Den er den direkte, og indirekte, årsaken til de fleste store etableringer de siste tiårene. Datidens Statoil, deres underleverandører og hotellbransjen hadde selvsagt ikke vært så mye til stede i Stjørdal uten flyplassen. Rett nok møtes E6 og E14 her, og jernbanen går omtrent rett gjennom byen, men uansett er det flyplassen som har bidratt til de fleste store landinger innenfor næringslivet. Og nå kommer det mer.

Torsdag sa politikerne i Stjørdals formannskap ja, og kommunestyret sier neste torsdag etter alt å dømme ja til å selge en næringstomt på 8,5 mål på Tangen til hotelldrifterne i CIC Property. Går alt på skinner skal 120 splitter nye hotellrom stå ferdig allerede om elleve måneder. Byens fjerde storhotell blir et annerledes hotell, og sikter seg inn mot andre positive ringvirkninger enn de øvrige tre.

Den åpenbare gevinsten av dette hotellet er en betydelig styrking av Nord universitets tilstedeværelse i Stjørdal. Det er her universitetets etter- og videreutdanning skal utvikles, og med samlingsbaserte utdanningsløp er det et stort pre at du kan gå i sokkelesten fra hotellsenga til studiestedet. Innimellom har du også alle muligheter til å være sosial med medstudentene.

Dette er ingen stedskamp mellom de ulike studiestedene til Nord universitet, men det er klart at beliggenheten til Stjørdal er avgjørende. Her kan studenter som ønsker seg faglig påfyll være innlosjert og på plass i lobbyen og lesesalen i løpet av et par-tre timer, – uansett hvor du bor i landet. For Nord universitet må det bety at universitetet som helhet blir mer attraktivt.

120 hotellrom vegg-i-vegg med universitetslokalene på Tangen er spennende. Det bør også 120 hotellrom som ligger et par ti-metringer fra fjæresteinene være. Fjorden som nærmeste nabo, ett minutt unna E6 og all trafikken der, og en noen-minutters spasertur inn til selve bysentrum. Forhåpentligvis forkortes denne ytterligere med en undergang etter hvert når by og sjø skal knyttes tettere sammen. Når standarden i tillegg er mer enn bra nok, men samtidig tilpasset studenters lommebøker, passer det enda bedre inn.

Næringssjefen i Stjørdal snakker i dagens avis om en ambisjon at Stjørdal skal bli Norges beste etter- og videreutdanningssenter. En overnattingsmulighet som dette er en meget vesentlig del på veien dit. Og dette handler ikke bare om studentene, men også det aller viktigste, nemlig den faglige kompetansen som tilbys ved utdanningsinstitusjonen. Det vil bli lettere å få de menneskelige ressursene til Nord universitet

Nytt hotell på Tangen vil, slik vi ser det, bli en berikelse for alle i Stjørdal. Da legger vi til grunn at det ikke «stjeler» kunder fra de eksisterende hotellene, men heller skaper et nytt og større overnattingsmarked i sum.

Så er det selvsagt også en berikelse for oss som bor her hele tiden. Det betyr både arbeidsplasser og verdiskapning. Dessuten skal hotellet bygges helt inntil den gang- og sykkelveien som trolig brukes aller mest til rekreasjon i Stjørdal sentrum. Da har vi bare ett inderlig ønske; sørg for at hotellet får en innbydende fasade som harmonerer med, og forskjønner, området.

Les forrige sak:
Pappahyllest fra Harlekin

Hør den nye singelen "Pappakroppen" her

Close