2 °C Stjørdal, NO
09/04/2020

Vår mening: En viktig stein i framtidens omsorg

Stjørdals-Nytts leder 29. mai 2019

Hun er både eldre- og folkehelseminister. Dermed var det riktig at nettopp Sylvi Listhaug var til stede under nedleggelsen av grunnsteinen til Stjørdals kommende helsehus. Helsehuset skal være en grunnstein i framtidens omsorg i Stjørdal, og dermed Værnesregionen.

Å bygge et nytt bygg er aldri det automatiske svaret på konkrete utfordringer, men det nye helsehuset vil være navet i videreutviklingen av helse- og omsorgstjenestene i Stjørdal. Det er ingen tvil om at de fysiske forutsetningene for å drive pleie og omsorg i, blant andre, dagens distriktsmedisinske senter er utfordrende. Nytt og moderne helsehus vil være en fysisk motivasjon til å gi tjenestene enda bedre innhold. Det vil være en motivasjon for å skape tjenester som er både framtidsrettede og nødvendige.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

Helt konkret har helsehuset blant annet som mål at det skal forhindre sykehusinnleggelser, og ikke minst ta imot pasienter tilbake fra sykehus tidligere. Hvis vi løfter blikket så har vi tro på at helsehuset blir motoren i utvikling både av tjenester og kompetanse i Stjørdal og nabokommunene. Under taket på huset som har en prislapp på 290 millioner vil over 100 personer ha sitt daglige virke. Mer enn 100 av Stjørdals fremste helse- og omsorgsarbeidere bare noen skritt unna hverandre må først og fremst være en stor mulighet til videre utvikling.

Vi er godt kjent med at Værnesregionen ligger langt framme i både utvikling og bruk av hverdagsmestring og velferdsteknologi. Takket være ansattes kompetanse og nytenkning har det blitt tatt store steg inn i framtiden. Nå kommer absolutt muligheten til å utvikle dette ytterligere. Ikke bare har de omsorg i blodet, men mange av de over 100 har også innovasjon i kroppen, – det gir et godt grunnlag for at det skal gro fort og godt.

Stjørdal kommune har en omsorgsfilosofi som dreier seg om å leve sitt eget liv i eget hjem lengst mulig. Det er grunntanken bak relativt få sykehjemsplasser, men det er også grunntanken bak satsingen på velferdsteknologi. Alle har vi lyst til å bo og leve i hjemmets trygge favn så lenge som overhodet mulig. Det vil helsehuset bli en viktig bidragsyter til. For huset som fikk grunnsteinen nedlagt i forrige uke vil bli en samlingsplass for trygg og nødvendig pleie, utvikling av nye løsninger og muligheter og ikke minst over 200 av de varmeste hendene og over 100 av de mest omsorgsfulle hodene i Stjørdal. Så er det sånn at helsehuset i seg selv ikke er svaret på alt og alle, men det vil være et godt grunnlag for å gjøre det best mulig for alle som trenger pleie og omsorg i Stjørdal.

Les forrige sak:
Mats Lillebo sikret ett Blink-poeng med en heading nesten to minutter på overtid. Det var hans niende seriescoring for sesongen.
Sikret poeng på overtid

Blink havnet under, men slo tilbake

Close