11 °C Stjørdal, NO
24/06/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 25

Vår mening: Et lite arena-under

Stjørdals-Nytt sin lederartikkel onsdag 29. april 2020

Sportslig var det en enorm opptur og mulighet, – administrativt og klubbmessig var det en gedigen utfordring. Da Blink-spillerne sprettet sjampagnen på Nye Blinkbanen 26. oktober i fjor og kunne feire opprykk til landets nest øverste divisjon var det en sjampagnekorksmell som mange visste ville by på store utfordringer og utallige arbeidstimer. Utfordringer som der og da kunne virke uoverstigelige.

Stjørdals-Blink var forhåndsdømt til å kjempe om å beholde plassen i 2. divisjon før fjorårssesongen startet. I stedet ble det en jubelsesong fra ende til annen. Seks måneder og tre dager etter at opprykket ble sikret kan vi se at klubben har lært av spillerne på banen; – de har tatt utfordringen, funnet de gode løsningene og er i ferd med å nå et mål som så fjernt ut.

LES OGSÅ: Følg byggingen av den nye Blink-arenaen her

Omtrent ut av ingenting er det i ferd med å vokse opp en komplett, lekker fotballarena i Sandskogan. På den gamle travbanen, som de siste årene først og fremst har gjort sin nytte som parkeringsplass om sommeren og skøytebane om vinteren, er ytterligere et lite fotballunder i Blink-farger i ferd med å skje.

Ja, det koster mye penger. Ja, det er en «vill» satsing. Men ja, det er i ferd med å bli noe stort. Ikke bare er det i ferd med å bli en arena og en hjemmebane for et godt fotballag. Det er også i ferd med å bli en arena som både samler en by og bygger stolthet. Midt i byen er det i ferd med å reise seg enda et landemerke som setter sitt preg på byen og kommunen og regionen. Det er hit vi skal valfarte for å juble over tre poeng og dra oss i håret over forspilte sjanser når gjestene blir for sterke. Men uansett antall poeng i hver eneste kamp, så skal vi valfarte hit for å få en bit stolthet av å være stjørdaling og «værnesing».

LES OGSÅ: – At det skulle bli så bra som dette, nei, det tror jeg ingen ante

Det er et kostbart prosjekt, men det er også et prosjekt som viser hvilke egenskaper som bor i et lokalsamfunn. Veteranene i Stjørdals-Blink Fotball har fått masse velfortjent skryt opp gjennom årene. Som en av Blinks viktigste spillere på banen, Sander Kartum, sier i dagens avis; det er mektig imponerende. Ikke dag og natt, men morgen, dag og kveld står de på. Denne gangen sammen med mange andre frivillige, og alle bidrag er formidable. Vi har en mistanke om at enkelte i Blink-miljøet har pusset støv av det gamle Lillehammer-slagordet fra 1994: «De sa vi ikke kunne greie det, så vi gjorde det».

Det er ikke det umulige, men det er langt på vei det utenkelige, som er i ferd med å skje i Sandskogan. Men nå er det tenkelig, og det er bare å vente til den gylne anledning; at vi alle sammen skal møte opp og være en stemme i en ekstra stolt heiagjeng den dagen toppfotballen begynner å rulle igjen. Da skal vi heie på spillerne på banen, men vi skal samtidig hylle alle de som har gjort det utenkelige mulig i løpet av rekordkort tid. Elsk fotball eller ikke; men dette er faktisk noe stort.

Les forrige sak:
Her er det tettest trafikk i Trøndelag – utenfor Trondheim

22 000 kjøretøy i døgnet mellom Halsøen og Værnes

Close