1 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 03

Vår mening: God sommer for rekordmange ungdommer

Stjørdals-Nytt sin lederartikkel onsdag 29. juli 2020

Meråker kommune bladde opp ekstra kroner i vår for å kunne gi ekstra mange av bygdas unge innbyggere sommerjobb. Et kjærkomment tiltak både for ungdommene, men også bedrifter som har slitt mye med koronaeffekter i vår og sommer.

Totalt har kommunen finansiert sommerjobb til 58 ungdommer. I tillegg til den «vanlige» ordningen med en ukes sommerjobb til alle som går ut fra 10. klasse ved ungdomsskolen, har kommunen også tatt inn ungdommer i alderen helt opp til 23 år som en koronakonsekvens.

LES OGSÅ: Sommerjobb til alle 10. klassingene

I Meråker «bruker» de årets ungdommer til forefallende arbeid. Selvsagt må det bli mange enkle vedlikeholdsoppgaver i en sånn setting, men de 58 ungdommene får unnagjort ganske mye ekstra i løpet av sommeren. Men de gjør også en jobb ved sykehjemmet, dagsenteret, barnehager, bibliotek og bistår ved sommeraktiviteter i bygda, og ikke minst på alle bygdas utearealer og bygninger.

For kommunen og andre som nyter godt av ungdommelig arbeidskraft, kommer dette selvfølgelig godt med. Ivrige ungdomshender og -hoder er bra å få inn i alle virksomheter, og ikke minst har de ofte mye pågangsmot og energi.

I tillegg er dette tiltaket minst like viktig for å gi ungdommene en unik mulighet. Det å få forsøke seg i et stadig strammere arbeidsmarked mens de er «bare» 15-16 år gamle gir en fin forsmak på hva de kan vente seg i årene som kommer. Det å bruke minst en uke av sommerferien til å stå opp tidlig, møte presist på jobb, utføre de oppdrag som de blir pålagt og innfri de krav og forventninger som stilles til en arbeidstaker er åpenbart bra læring. Ikke bare er det arbeidsmessig god læring, det er også sosial læring og det er læring i yrkeslivets hverdag.

 

Les forrige sak:
Folk på besøk i firkanttunet besøkte 1700-talls gården Ersgard, og fikk en nydelig kveld i godt lag. Orientering om Stjørdalsøl med smaksprøver foregikk inne gammelfjøset i bakgrunnen.
Fikk lære om lokalt øl

Denne helga har stått i matfestivalens tegn over hele fylket

Close