-9 °C Stjørdal, NO
25/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Vår mening: «Jo Ivar, dette er Ivar-effekten»

Stjørdals-Nytts leder om resultat fra meningsmåling

Ivar Vigdenes sitter trygt på makten i Stjørdal i følge vår meningsmåling. Det er aller mest takket være nettopp Ivar Vigdenes, mener vi. Ivar Vigdenes sitter trygt på makten i Stjørdal i følge vår meningsmåling. Det er aller mest takket være nettopp Ivar Vigdenes, mener vi.

– Dette er partiet sin fortjeneste, sier ordfører Ivar Vigdenes. Kledelig, og ganske så uvanlig, beskjedent fra den kanten. Men samtidig er det akkurat det han må og skal si. På vår ferske meningsmåling som nylig ble presentert i Stjørdals-Nytt har Senterpartiet større oppslutning i Stjørdal enn Arbeiderpartiet, som i alle år har vært kommunens største.

Til en viss grad har Ivar Vigdenes rett i at det er partiet sin fortjeneste. Litt av æren for den smått sensasjonelle oppslutningen på 32,5 prosent kan sendes til partileder Trygve Slagsvold Vedum, som har økende oppslutning i den nasjonale politikken. Men den aller største æren for tallene har ordføreren selv.

32,5 prosent er sensasjonelt. Partiet har for tiden også svært gode meningsmålinger på landsbasis, men de tallene er likevel godt under halvparten av Stjørdals-tallene. Enda mer oppsiktsvekkende er det at et parti som har hatt ordføreren i Stjørdal de 20 siste årene, tydeligvis ikke merker noen slitasje. Det skyldes etter vår mening to hovedfaktorer; en godt synlig og populær ordfører og en opposisjon som innimellom kan oppfattes som tannløse og lite synlige.

Ivar Vigdenes ble valgt til Stjørdals ordfører 20. juni i 2013. Den gangen var han ennå ikke fylt 29 år. Begrepene «jypling» og «broiler» ble brukt da etterfølgeren til Johan Arnt Elverum satte seg i ordførerstolen. Nesten seks år senere har han bevist, han har gjennomført og han har møtt de fleste stjørdalingene. Selvsagt er ikke alle enige i hans prioriteringer, men det er slik politikk fungerer i praksis.

Mens Senterpartiet har vokst seg større og større har Arbeiderpartiets piler pekt tilsvarende nedover de siste årene. Det er tøft og det er tungt å sitte i skyggen, og det er forståelig at det kan være lite motiverende når det ofte er med én stemmes overvekt de taper sine slag i kommunestyret. En ting er krystallklart; skal Arbeiderpartiet og deres samarbeidspartnere ha noen som helst reell mulighet til å utfordre Vigdenes og hans konstellasjon må de synes og høres meget tydelig de neste fem månedene. De må fronte sin politikk, sine hjertesaker, og ikke minst sin ordførerkandidat.

Basert på Stjørdals-Nytts meningsmåling skal det mye til for at de får Vigdenes ut av ordførerkontoret. Akkurat nå ser det ut som Arbeiderpartiet må sette minst like mye lit til sine samarbeidspartier for å nå målet om maktskifte i Stjørdal. Bombesikkert er det at de har bare tiden og veien – og knapt nok det. Men på den tiden og veien må de også kjempe mot en ordfører, som elsker valgkamp og debatter, og som mest av alt ønsker seg fire nye år.

Les forrige sak:
VINNERJENTENE: Stjørdals-Blink-jentene som vant 14-årsklassen i Trondheim. Bakerst fra venstre: Maria Kristoffersen, Signe T. Berntzen, Amanda L. Skjelstad, Ann-Helen Høybakken, Marie Ingstad og Julie Lie Viken. Midten fra venstre: Maiken Augdal, Eirill Helland, Emilie Einvik, Erle Sæther Buhaug, Vilde Hoff Melkersen og Johanne Reitan Raddén. Helt fremst fra venstre: Tuva Hoff Melkersen og Nora Bonslet.
Håndballjenter vant storcup

Stjørdals-Blinks 14-åringer vant finalen i Norges største innendørscup

Close