12 °C Stjørdal, NO
24/06/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 25

Vår mening: Prisverdig avskjed med lokalpolitikken

Stjørdals-Nytt sin lederartikkel 9. september 2020

Leif Eggen gir seg med all lokalpolitikk for å ta vare på egen helse.

Leif Eggen har, sammen med Ragna Straume, vært Venstres tydeligste stemme i Stjørdal de seneste årene. De tok over arven etter markante Erling Strand, som blant annet jobbet beinhardt for kulturhusbygging, og de har gjort det på en måte som har vært tydelig og synlig. Til tross for forholdsvis marginal oppslutning både på lands- og kommunenivå, har Venstre en egen evne til å bli lagt merke til. På godt og på vondt.

I forrige uke varslet Leif Eggen at han gir seg i lokalpolitikken. Mange lokalpolitikere har vært med lenger og hatt flere verv og posisjoner enn Eggen, men han har alltid vært hørbar og kjempet en tilnærmet «ensom» kamp for partiet han har dedikert sitt politiske liv til. Han har frontet gode dager, som da han og partiet var en tydelig del av flertallskonstellasjonen under Ivar Vigdenes sin første periode som ordfører, og de tøffere dagene, som da han brøt samarbeidet med samme Vigdenes og de øvrige borgerlige partiene.

Hele tiden har Eggen stått i stormen, kjempet for sine fanesaker og frontet lokal Venstre-politikk. Nå gir han egen helse forkjørsrett. De politiske møtene, og forberedelsene til disse, er veldig krevende, særlig når man er en av få representanter for sitt parti, og man må kunne mye om mye. Det at en politiker som har stått oppreist, både på solfylte og stormfulle dager, så tydelig fronter at dette er ekstremt krevende har bare positive effekter.

Det å vise at lokalpolitikere også har ei helse, og er «bare mennesker» tror vi alle setter stor pris på. De må tåle mye, og er klar over at de må tåle mye når de går inn i sine verv og roller. Men med stadig heftigere diskusjoner, særlig iscenesatt på sosiale medier, blir lokalpolitikeres hverdager tøffere. For de med sterkest meninger bak tastaturene logger seg sjelden av. De hamrer løs, og mener mangt og mye, 24 timer i døgnet – sju dager i uka. Det bidrar til at det å være frivillig lokalpolitiker tar en stadig større del av ens liv, og ordene som brukes er ofte uten særlige nyanser.

Leif Eggen har gjort en solid jobb for kommunen sin, og for partiet sitt. Han er åpen om at det innimellom har vært tøft, og akkurat det applauderer vi. Vi bør strengt tatt oftere applaudere de som tar på seg folkevalgte roller. De gjør det for oss, for barna våre, for foreldrene våre, for samfunnet vårt. Så er det sånn at vi aldri blir helt enige med politikerne våre. Det heter seg at vi får de politikerne vi fortjener, og da synes vi at vi i vår region har kommet veldig godt ut av det. Mange av dem er veldig dyktige, dedikerte og ikke minst har de et engasjement for det som angår oss alle i hverdagen. Derfor er det så mange som fortjener en takk, ikke minst Leif Eggen. I tillegg til å være engasjert og arbeidsom har han nå satt et ansikt på hvor krevende det også kan være. Til og med politikere er bare «vanlige» mennesker med «vanlige» familier, – det er ikke så dumt å tenke på neste gang du hamrer løs i kommentarfeltene.

Les forrige sak:
Det blir ingen eventyrsti i år

Lover å komme sterkt tilbake når det er mulig

Close