1 °C Stjørdal, NO
27/11/2020

Vår mening: Sterke følelser rundt fusjon

Stjørdals-Nytt sin lederartikkel 17. juni 2020

Du kødder ikke med snø og ski i Meråker. Et forslag til fusjon er som regel ikke det som rører aller mest i menneskesinnet, men i Meråker har det satt mange sinn i kok.
Alpinsenteret i Meråker har vært en betydelig faktor i bygda og for utviklingen av bygda i flere tiår. Nå er det imidlertid trøbbel igjen for et selskap som stort sett har levd fra hånd til munn i alle år. De trenger friske penger for å kunne betale regningene sine gjennom sommeren, og ikke minst for å gjøre helt nødvendige utbedringer i anlegget før neste sesong.
Det er i den erkjennelsen alpinsenterets styre har lansert mulige løsninger. Løsningen de ønsker seg mest er å fusjonere med Maskintråkk AS. Selskapet som nesten i sin helhet er kommunalt eid, er allerede en stor leverandør av tjenester gjennom tråkking i alpinanlegget. Men aller mest kjent er selskapet for å lage trikkespor i langrennsløypene. Dette selskapet lever nå greit, blant annet gjennom svært nyttige avtaler med fylkeskommunen for å legge til rette for skielevene ved den videregående skolen. I tillegg sørger de for det som frister mange til å både bygge seg fritidsbolig og ta en dags- eller helgetur til Meråker, nemlig milevis med topp preparerte skiløyper gjennom hele vinteren.
Når to selskap skal fusjonere er det et vanskelig utgangspunkt at det ene av dem er i akutt pengenød, mens det andre har hodet godt over vannet. Ekstra vanskelig blir utgangspunktet når det er det pengeløse som ønsker det aller mest. For all del; det er ikke så rart at alpinsenteret sliter etter en ekstremt vanskelig sesong. Men fakta er at det å drive alpinsenter i Meråker aldri vil bli en gullgruve, iallfall ikke i overskuelig framtid. Da vil det trolig ikke være den beste løsningen, samlet sett, å fusjonere med et selskap som er viktig for hjørnesteiner som den videregående skolen og langrennsturismen i bygda.
Det blir trolig ikke koronavirus neste vintersesong, men det kan skje mye som gjør at det kan bli nok en trasig sesong for alpinsenteret. Dersom det skjer kan i verste fall begge selskapene havne i grøfta. Det gagner absolutt ingen i Meråker. Da er det bedre å fortsette som samarbeidspartnere og ikke gå inn for et fullt ekteskap. Alt tyder på at politikerne i kommunestyret mandag kveld er enige i det. Da kommer de nok heller til å bla opp friske penger for å holde liv i alpinsenteret. Tross alt er det viktig med drift i alpinbakkene i Fagerlia, både for kommunen og ikke minst for næringslivet gjennom handel og sysselsetting.

Les forrige sak:
Varmest i landet – igjen

Værnes vant trøndersk tidelsstrid om søndagens høyeste temperatur

Close