3 °C Stjordal, NO
19/01/2020

Vår mening: «Vi heier på fartskontrollene»

Stjørdals-Nytts leder 25. april 2019

Det har vært en etterjulsvinter og vår preget av mange bøter og førerkortbeslag. Utrykningspolitiet (UP) har prioritert to av veiene i vår region spesielt og de har vært ekstremt synlige, både i form av kontroller, men også i ulike medier.

Enkelte uker har UP skrevet bortimot 100 forelegg på E14 mellom Stjørdal og Meråker. Det har vist seg gang på gang at bare UP tar oppstilling blir det fort et ti-talls førere som får enten bot eller fratas førerkortet. Det viser viktigheten ved den hyppige kontrollvirksomheten.

E14 og fylkesveg 705 mellom Stjørdal og Selbu har vært pekt ut som de to prioriterte strekningene i vår region fra UP sin side. Helt naturlig ettersom dette er de to store utfartsårene i tillegg til E6. Felles for de to veiene er at de har fått betydelig økt trafikk de seneste årene uten at veistandarden har holdt blitt bedre.

Særlig E14 har hatt en eksplosiv trafikkutvikling de siste årene. Mye av dette på grunn av svenskehandelen og mye på grunn av et stadig større hyttemarked i Meråker, Storlien og Åre. Fredag ettermiddag og søndag ettermiddag er det omtrent sammenhengende kø i de snaue fem milene fra Meråker til Stjørdal. Gevinsten, målt i tid, ved å tråkke litt ekstra hardt på gassen er minimal. Det er kanskje ett minutt eller tre å spare, og det er disse som tar sjanser ved å spare disse minuttene som UP har vært, og er, på jakt etter langs den veien.

UPs mål er å få redusert hastigheten slik at det skal bli tryggere å ferdes langs veiene, og derfor prioriteres 50- og 60-soner med mange avkjøringer, manglende fortau og stor fare for ulykker.

– Fartssonene er ikke veiledende, og vi gjennomfører kontrollene fordi vi ønsker at folk skal kjøre saktere, uttalte politibetjent Jan Olav Norberg til Stjørdals-Nytt da vi var invitert med på fartskontroll like før påske.

Vårt store ønske er at UP fortsetter å være minst like synlig. Det er ikke veiene i seg selv som er skumle, verken E14 eller fylkesveg 705, – det er de førerne som tar de ekstra sjansene for å spare ett minutt eller to, som skaper de trafikkfarlige situasjonene. At disse blir framprovosert av «lusekjørere» som det ofte debatteres om på sosiale medier får så være. Tell til ti, ta tiden til hjelp, og husk det gamle ordtaket om bedre sent eller aldri. Vi heier på UP og politiet som kontrollerer trafikken for å gjøre den tryggere. Deres viktigste bidrag er å være synlige, – både langs veiene og i mediene.

Les forrige sak:
Sander Kartum i duell med Levangers Mathusan Sandrakumar i seriekampen på Blinkbanen andre påskedag. Nå blir det nytt møte mellom de to lagene i cupens andre runde.
Møter Levanger i cupen

Bortekamp 22. mai for Stjørdals-Blink

Close