3 °C Stjørdal, NO
30/03/2020

Var ruset da han veltet med motorsykkel

Dømt for kjøring i påvirket tilstand for tredje gang

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

En stjørdaling i 40-årene var ruset både på alkohol, hasj og amfetamin da han veltet med sin motorsykkel i Halsøkrysset. Hendelsen skjedde en natt til søndag i september i fjor. Det var da mannen skulle svinge nordover i Halsøkrysset at uhellet skjedde.

– Tiltalte har forklart at man da enten kan ta av i et eget felt som går utenom rundkjøringa, eller man kan kjøre innom rundkjøringa og svinge av i første avkjørsel. Bilen som lå foran tiltalte la seg i feltet utenom rundkjøringa, og tiltalte kjørte inn i rundkjøringa. Tiltalte har forklart at han tenkte å komme forbi den andre bilen ved å kjøre slik. Han ga på ut av svingen, mistet festet på bakhjulet og veltet. Tiltalte har forklart at han havnet helt innerst i kjørefeltet, over den hvite stripa. Her var det støv og grus i vegbanen, noe som gjorde at det var dårlig veggrep. Tiltalte mener det var det dårlige veggrepet og at han ga gass for tidlig på vei ut av svingen som var grunn til at han veltet. Uhellet gjorde at styret på motorsykkelen hans ble bøyd og at det også oppsto noen andre mindre skader på sykkelen, heter det i dommen fra Inntrøndelag tingrett.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

En enstemmig tingrett mente imidlertid at mannen hadde kjørt uaktsomt. Dette teller skjerpende i dommen mannen ble dømt til, der det alvorligste punktet var kjøring i påvirket tilstand.

– Tiltalte har forklart at han forut for kjøringen hadde drukket pils samme kveld, at han hadde inntatt Attentin-tabletter inneholdende amfetamin samme morgen og at han hadde røkt hasj kvelden før. Bruken av hasj og tablettene var ulovlig, og tiltalte var klar over hva han inntok og at han ikke hadde lovlig tilgang til stoffene, står det i dommen om det forholdet.

Stjørdalsmannen er tidligere dømt for kjøring i påvirket tilstand to ganger. Disse dommene er henholdsvis 23 og 15 år gamle. Han er også tidligere straffet åtte ganger for ulike overtredelser av vegtrafikkloven.

Dommen for stjørdalsmannen ble lydende på fengsel i 21 dager og en bot på 60 000 kroner. Han er også fradømt retten til å føre førerkortpliktig motorvogn i 18 måneder.

Les forrige sak:
Fullsatt kulturkveld rundet av stordagen

Meget hørverdig punktum på verdenscupfesten

Close