12 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Var usikker på om hun orket å fortsette

Nå jakter hun på VM-gullet hun mangler

REPRISE: Dette bildet er fra fjorårets NM hjemme i Stjørdal. Da fikk Marte Elverum sin tredje kongepokal. Etter forrige helgs NM-tittel må hun rydde premiehylla for den fjerde i rekka. REPRISE: Dette bildet er fra fjorårets NM hjemme i Stjørdal. Da fikk Marte Elverum sin tredje kongepokal. Etter forrige helgs NM-tittel må hun rydde premiehylla for den fjerde i rekka.

I sommer streifet tankene i hodet til Marte Elverum om hun skulle legge opp som styrkeløfter. Forrige helg vant hun sin fjerde kongepokal.

 – EM tidligere i år var en sportslig katastrofe. Etter det var jeg lei, og skikkelig umotivert. Da ble det fem uker med alternativ trening og jeg spiste akkurat det jeg følte for. Men nå er jeg definitivt tilbake. Det gjorde veldig godt med et godt stevne nå, sier Marte Elverum.

– Var det sånn at du vurderte å legge opp?

– Jeg var litt usikker på fortsettelsen ja, innrømmer Marte Elverum.

– Veldig god følelse

28-åringen er i særklasse landets beste styrkeløfter på kvinnesiden. Med serien 242,5 kilo i knebøy, 142,5 kilo i benkpress og 249 kilo i markløft løftet hun totalt smått utrolige 174 kilo mer enn sølvvinneren i sin klasse under NM. Ingen andre kvinnelige utøvere, uansett vektklasse, var i nærheten av å matche Elverum. For denne fantastiske serien ble hun både belønnet med NM-gull og kongepokal.

Resultatene er totalt sett 8,5 kilo under pers´en, men det er Elverum selv meget godt fornøyd med.

– Jeg løftet litt under pers i alle tre øvelsene, men totalfølelsen var veldig god. Fram mot dette mesterskapet har jeg ikke toppet noen form i det hele tatt. Planen var å starte lavt og så ta det derfra, sier Marte Elverum.

Masterstudent med gull-håp

Årets NM foregikk i Stavanger, noe som passet perfekt for Elvran-kvinnen. Midt under norgesmesterskapet drev hun nemlig med flytting også.

– Jeg hadde min første skoledag i Stavanger mandagen etter NM, forteller 28-åringen som har startet på en master i samfunnssikkerhet. En helt perfekt kombinasjon med full satsing på idretten.

– Jeg har jobbet 100 prosent fram til nå, og det har vært utfordrende med tanke på å få helheten til å gå opp. Det er ikke noe problem for meg å jobbe fullt ved siden av idretten, men jeg må strukturere dagen min etter trening, behandling, kosthold og hvile. Da blir det flott å jobbe med master og en jobb ved siden av etter hvert, sier Marte Elverum.

– For nå er motivasjonen tilbake?

– Absolutt. Jeg skal løfte utstyrsfritt vesteuropeisk mesterskap om fire uker. Deretter blir det fullt fokus fram mot VM i Halmstad i november. Det blir en kort og knallhard oppkjøring. Da skal jeg plotte inn toppformen, sier Elverum.

For en ting savner hun i premiesamlingen.

– Jeg mangler VM-gullet. Det er målet, slår råsterke Marte Elverum fast.

Les forrige sak:
Det er fra jernbaneundergangen og oppover Fagerlia hytteeiere nederst i feltet ønsker seg lavere fartsgrense.
Ønsker seg lavere fart opp Fagerlia

Mye trafikk og utrygg trafikksituasjon, skriver hytteeiere i området

Close