9 °C Stjørdal, NO
10/07/2020

Varebiler i alle varianter

– Det er penger å spare for den som seriøst vurderer eldrift i varebil

Olaf Lien Skive fra Bertel O. Steen hadde med tre varebilmodeller på varebildagen hos Tandem Reklame. Olaf Lien Skive fra Bertel O. Steen hadde med tre varebilmodeller på varebildagen hos Tandem Reklame.

Varebildagen hos Tandem Reklame samlet mange bilmodeller på det første bilarrangementet i denne kategorien i Stjørdal. En variert bredde innen varebilmodeller ble presentert. Innredning av bil og dekor hørte med blant grillede elgburgere.

De fleste lokale og regionale bilforhandlere med varebiler var representert da Tandem Reklame lånte ut sine utearealer på Sutterøy torsdag. Olaf Lien Skive var en av mange bilselgere og representerte Bertel O. Steen. Skive kunne levere biler med god kjørekomfort og med ulik drivlinje.

– Vi har med tre varebiler i dag og viser en Peugeot Expert langversjon L3, en Partner 130 hk diesel automat med stor kjørekomfort og en Kia Sorento som leveres i 7-seter eller som varebil er med på denne første varebildagen i Stjørdal. Det har vært en del interesse blant publikum og slike varebildager vil vi gjerne delta på senere også, sier bilselger Olaf Lien Skive fra Bertel O. Steen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Aunes Karosseriverksted var representert ved Oddgeir Aune, som viste eksempler på innredninger av varebil.
Aunes Karosseriverksted var representert ved Oddgeir Aune, som viste eksempler på innredninger av varebil.

Aunes Karosseriverksted kan vise til lang kompetanse på innredning av varebiler. Avdelingsleder Oddgeir Aune presenterte løsninger for ethvert behov på varebildagen.

– Rørleggere, malere, elektrikere eller bakerbiler. Alle vil gjerne ha sin optimale innredning av bilen. Da stiller vi opp og tilbyr løsninger. Vi har lang kompetanse på dette, sier Oddgeir Aune.

Flere forhandlere tilbyr nå elektrisk drift på varebilene. Enova var på stand med, Astrid Lilliestråle som er markedssjef. Hun forklarte om trinnvise støtteordninger fra trinn 1 til 3 med inkludering av hjemmeladere.

– Vi tilbyr klimarabatter til bilkjøpere av elvarebiler som har eget organisasjonsnummer. Disse må være innenfor godkjent ramme økonomisk i egen bedrift. Klasse 1-biler kan søke om rabatt på inntil 15.000 kroner med lader. Klasse 2-elvarebil kan søke om opp til 25.000 med lader, og den øverste klasse 3 kan oppnå 45.000 i støtte, med lader totalt 50.000. Dette betinger søknad til oss før man kjøper bilen til forhandler. Bilen må være registrert innen et halvt år etter handel for å få tilkjent støtten. Bilforhandler skal kunne hjelpe kunden i en søknadsprosess, sier Astrid Lilliestråle fra Enova. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Kristoffersen Bil solgte minst en elektrisk varebil med støtte fra Enova denne dagen. Selger Per Olav Sætnan fikk pratet bil med mange på egen stand.
Kristoffersen Bil solgte minst en elektrisk varebil med støtte fra Enova denne dagen. Selger Per Olav Sætnan fikk pratet bil med mange på egen stand.

For kjøp av leasede biler skal støtten tilfalle bileier. Kristoffersen Bil solgte på varebildagen en Renault Kangoo ZE til et lokalt elektrikerfirma. I vrakpant for en eldre diesel varebil fikk firmaet tilbakebetalt 17.000 kroner. Med klasse 1-støtte for en Kangoo, ble det oppnådd 37.000 kroner i støtte totalt. Selger Per Olav Sætnan hos Kristoffersen Bil, sier ordningene tydelig er attraktive. 2377 biler i Norge er nå kjøpt gjennom denne ordningen. Totalt har Enova nå gitt tilsagn tilsvarende 70 millioner kroner på to uker.

– Det er penger å spare for den som seriøst vurderer eldrift i varebil, sier selger Per Olav Sætnan hos Kristoffersen Bil. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Hos Tandem Reklame var Linn Gulbrandsen i gang med påføring av dekor på en av MUS sine biler. Barbro Kristoffersen betrakter resultatet i front.
Hos Tandem Reklame var Linn Gulbrandsen i gang med påføring av dekor på en av MUS sine biler. Barbro Kristoffersen betrakter resultatet i front.

Utenfor på bilens sider skal det gjerne være dekor. Tandem Reklame var i full sving med klistring av dekor på en av bilene til MUS i Stjørdal. Linn Gulbrandsen og Barbro Kristoffersen greide å levere et fint resultat. Varebildagen kan bli videreført etter positive erfaringer.

Roar Holthe som er leder i Stjørdal Bilbransjeforening samlet mange nyttige tips om en videreføring sammen med Daniel Flaamo hos Tandem Reklame.

– Dette ga oss troen på tilsvarende varebildager. Bransjen hadde gode erfaringer med dette, sier Roar Holthe.

Les forrige sak:
Dette er "Arven" som forsvant i fjellet ved Græsli i Tydal tirsdag i 17.30-tiden. (Foto: Privat)
«Arven» har vært borte i fjellet i to døgn

Leteaksjon etter engelsksetter i Tydal

Close