10 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Vårslepp 590 meter over havet

Utsikten er upåklagelig.

 

Stjørdal Hang- og Paragliderklubb har rundt 60 medlemmer som enten flyr hangglider eller paraglider. Klubben har sin base under flystedet Forbordsfjellet. På start 590 meter over havet må pilotene ta hensyn til styrke og retning på vind før start. Denne lørdagen hadde de invitert naboklubbene i Trøndelag. Også Jämtland var representert med Åre skjerm og drakflygklubb.  To av de svenske pilotene som skrøt av forholdene på Forbord var Patrik Nietlisbcack og Fredrik Lindholm.

– Det er fint å bli invitert til dette flystedet i Stjørdal. I går og i morges hang tåken lavt over Åreskutan, og her er det langt bedre flyforhold, sa de to PG-pilotene med lang erfaring. Blant de kvinnelige flygere i Stjørdalsklubben var Brynhild Jorid Rotvold og Mariann Gravråk med aktivt på lørdag. Begge fikk flere fine turer fra toppen etter som termikken ga varm stigende luft med turer over start.  Brynhild har nå tatt initiativ til et større arrangement på Årsøya i Selbu. «Grensesprengende Friluftsliv» arrangeres med en rekke aktiviteter helga 25.-28.juli. Stjørdalsklubben fikk god respons på sitt Vårslipp, og et 60-talls piloter deltok lørdag. Sin første tur fra toppen i egen skjerm fikk Kari Mette Nilsen fra Fannrem i Orkdal. Flere andre fikk være med på tandemtur, en opplevelse som skal være «herlig» skal vi tro begeistringen etter landing. Dag Steinar Johnsen og Svein Håvard Fiskvik i klubben lokalt sørget for en sosial ramme rundt flydagen med grilling og kiosksalg fra landingsområdet og klubbhytta. Noen av pilotene deltok også på dagskonkurransen med deklarering/påmelding der 11 punkter i terrenget skulle fotograferes fra lufta.

 

Brynhild Jorid Rotvold og Mariann Gravråk fløy mange turer fra toppen denne dagen på Forbord. Her foran klubbhytta etter landing.

Coop Storlien artikkelnivå

 

 

Les forrige sak:
Gerda K Vik, Hegra IL og Arne Brunes, idrettslaget Dalebrand, håper på at mange skoler hjelper til å få med mange elevene på stevnet som skal være på Hegra stadion 5. juni kl 1800.
TA-sprinten i friidrett

  Alle skoler i fylket får innbydelse til å stille med […]

Close