-2 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Varsler kamp mot høyt sykefravær

Politikerne er bekymret over skyhøyt sykefravær i enkelte kommunale enheter

NYE GREP: Rådmann Anne Kathrine Slungård varsler nye grep i kampen mot høyt sykefravær. NYE GREP: Rådmann Anne Kathrine Slungård varsler nye grep i kampen mot høyt sykefravær.

– Vi må ta noen grep i forhold til sykefraværet, sa rådmann Anne Kathrine Slungård i en kommentar til et innlegg fra Joar Håve (Ap) da formannskapet behandlet økonomirapporten for årets to første måneder.

Det var Arbeiderpartiets Joar Håve som tok opp spørsmålet om sykefraværet gir grunn til bekymring, og lurte på om hvordan en tjeneste som barnevern blir ivaretatt med så høyt sykefravær.

– Vi må ta noen grep. Det er ikke bærekraftig for kvalitet og tjenester med så høyt sykefravær over tid. Samtidig går høyt sykefravær også ut over de som er på jobb og betyr slitasje på folk. Det er ingen situasjon vi kan ha over tid med så høyt sykefravær som vi opplever. Vi har hatt noen prosjekt som virker i en kortere periode, men det kan vi ikke holde på med. Dette arbeidet for å redusere sykefravær må bli gjort til en del av den ordinære drifta. Vi kan ikke fortsette med så høyt sykefravær. Kampen mot sykefravær handler om ledelse, ledelse og ledelse. Det vil komme saker på dette etter hvert, svarte rådmann Anne Kathrine Slungård.

SVs Anja Ristad etterlyste et forsøkt med økt bemanning i en sektor for å se om det ville ha en virkning, mens Venstres Ragna Straume understreket at det er ulike etater og ulike måter å arbeide på.

– Jeg tror det er viktig med nok ansatte. Stort arbeidspress er ikke heldig. Folk søker seg bort fra belastede områder. Det er 14 prosent sykefravær i barnehagene. Vi opplever at når prosjekter blir avsluttet, så stiger sykefraværet. Dette handler ikke bare om ledelse, men om nok bemanning, mener Joar Håve.

– Nå er vi enige om å sette oss høye ambisjoner og ta noen nye grep. Enkelte enheter har omtrent ikke sykefravær mens det er skyhøyt andre steder. Heltidskultur er viktig. Vi blir ikke arbeidsledige på dette området i tida framover heller, poengterte rådmann Slungård.

Høstkupp

Les forrige sak:
Eierne Freddy og Morten Moksnes har travle dager i sykkelbutikken sammen med ansatte for tiden.
Selger sine egendesignede sykler for 13. året på rad

Nytt av året er egne elsykler fra Moksnes Sport

Close