11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Vårt kattehold – mye verre enn pelsdyrholdet!

 

I lang tid har de store medier – spesielt TV,  vært svært opptatt av å fokusere på pelsdyrholdet her til lands  – med sterke påstander om slett dyrehold. Det spørs om ikke fokusen fra de ekstreme dyrevernhold heller burde vært rettet mot langt nærmere omgivelser – naboenes meget slette kattehold!

 

Mens våre pelsdyr får daglig skikkelig stell med  bl.a. foring med mat som er ernæringsrik og sunn er vi i alle deler av vårt land omgitt av katter som går utendørs løse ”for lut og kaldt vann”. Ikke har de “tak over hodet” og ikke får de mat, annet enn hva de tilfeldig kommer over utendørs. “Villkatter” blir de gjerne benevnt, men dette er huskatter som langtfra tas vare på! Det er tydeligvis altfor lettvint å “skaffe seg” katt, i de fleste tilfeller kattunger, som det gjerne blir altfor mange av når uansvarlige katteeiere ”glemmer” å sterilisere/gi hunkatten p-piller. Da blir det gjerne å gi dem bort/“sette de på dør”!

Massakrer småfugler
Selvfølgelig er det mange katteholdere som er seg sitt ansvar bevisst, men også flertallet av disse lar sine kjæledyr gå rundt i hagene som effektive drapsmaskiner om våren og sommeren hvor de legitimt (enda) massakrer hundretusener med fugleunger hvert år.  Helt åpenlyst i 2011…

Les forrige sak:
Unge Høyre kan skape ny rovdyr-krangel

  På et møte i Unge Høyre i Stjørdal var Åsmund […]

Close