15 °C Stjørdal, NO
25/08/2019

Vassbygdas nasjonaldag!

Fiskekonkurransens vinner, unge Mathias Brødreskift.

 

Når den årlige isfiskekonkurransen på Liavatnet skal arrangeres, engasjeres “gud og hvermann” og får sine oppgaver i arrangementstaben. Ingen oppgave for liten – ingen for stor. Og de stiller opp alle som en, uten noen form for uvillighet. Det er jo her bygda i deres hjerte skal markedsføres!

Liavatnet Fiskelag hadde også i år tilrettelagt for et arrangement som er egnet til å engasjere ivrige fiskere i alle aldre. Og ivrige isfiskere var det mange av også denne gangen. –Så ivrige at det drøyet med å få dem inn til arrangements-gapahuken på Ulseth når innveiing av fangster og premieutdelinga skulle skje. –Det kunne jo skje at nettopp i siste sekund ville storauren slå til!

 

Lavvo-beboere en tur utendørs, for fotografering.

Coop Storlien artikkelnivå

 

Været må nok bære skylda for at årets deltagerantall omtrent var halvert i forhold til i fjor, da over hundre var påmeldt til konkurransen. Men godt over seksti ankom gapahuken ved vatnet også i år for å melde seg på i den populære konkurransen. Og etter påmelding kom fiskinga raskt i gang. Noen lot snøret gå nedi isvatnet fra allerede oppborede isfiskehull, utført av arrangørene. Men langt de fleste mente nok at de selv visste om de beste fiskeplassene, og la i gang med borring av nye hull,  etterfulgt av utsetting av snører med meitemark eller maggot. Tidlig i konkurransen tok den purunge isfiskeren, Mathias Brødreskift sine første fisker og før konkurransen var over hadde han tatt ennå to fine ørreter, og han ble dermed årets vinner av konkurransen!

 

Einar Edgar Baken sørget for å holde godt liv i bålet utafor lavvoen.

 

Einar Edgars “lavvo”
Isfiskerne var i år fordelt omtrent over hele vatnet bortsett fra de nærmeste områdene nedafor utløpet av Brekkelva der det var litt oppåvatn og dermed noe vått å ferdes, men heller ikke her usikker is. I en heimsnekra lavvo ved land oppimot utløpet av Brekkelva var Einar Edgar Bakken lavvo-sjef og sørget for at det var god fyr på bålet utafor. Hoggstabbe og kvass øks var hyppig i bruk der i gården. Lavvo-medlemmene hadde overnattet fra lørdag, og så ikke bort fra at det ble ennå ei overnatting der før årets arrangement var over.

 

Lunt og godt å sitte inne i lavvoen, innimellom turer utpå vatnet for å sjekke fiskesnørene.

Les forrige sak:
To glade pilatesutøvere, f.v. Hazel Sigrid Wolff og Else Iren Skogan, i midten instruktør Inger Elisabeth Lockert Lunnan.
Pilates

  Pilates for sterkere kropp og bedre bevegelighet”Strekk, bøy, rull  -  […]

Close