6 °C Stjørdal, NO
21/04/2021

Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 16

Våt helg i vente – Her er helgas værmelding

Fare for flom i enkelte områder

(Illustrasjonsfoto)

Fredag og lørdag er det meldt regn i hele Værnesregionen. Regnskuren blir mildere på søndag, før det øker igjen på mandag.

I større deler av regionen kommer det 14 mm til 20 mm nedbør fra fredag til søndag. I Selbu og Tydal vil man legge mest merke til nedbøren på fredag, mens i Malvik og Frosta blir det mer vått på lørdag.

Det er ikke meldt om nedbør på søndag formiddag og ettermiddag de fleste steder i regionen, med unntak Meråker. Temperaturen kan gjennom helgen variere mellom åtte plussgrader til to minusgrader.

Flomfare i Stjørdal og Meråker

Yr.no varsler om moderat fare for flom i Stjørdal og Meråker gjennom helgen. I Meråker er det meldt 19 mm nedbør på fredag, 11 mm på lørdag og 3,8 mm på søndag. I Stjørdal er det meldt 5,6 mm nedbør på fredag, 8,5 mm på lørdag, og 2 mm på søndag.

Varselsiden Varsom.no forklarer det kan komme lokale oversvømmelser der elve- og bekkeløp er fylt opp med is. Det kan være isgang med påfølgende lokale oversvømmelser i enkelte vassdrag, og overvann i tettbygde områder. Derfor anbefaler de man renser vannveier som stikkrenner og kummer, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner.

Våt mandag, ikke like våt uke

Etter en pause fra regnet på søndag kommer nedbøren tilbake på mandag med 11 til 15 mm regn de fleste steder, med 18 mm i Meråker. Etter det vil kommer det litt regn på tirsdag og onsdag, før det på onsdag blir minimalt med regn i Malvik og Frosta. I Meråker, Selbu og Tydal er det meldt lite regn fra torsdag, mens i Stjørdal fortsetter nedbøren ut neste uke.

Les forrige sak:
Christine Hagen og kokk Raysun Paringit ved Sabrura forteller at gjestene er flinke til å følge smittevernreglene.
Vil spre matglede, ikke koronasmitte

Serveringsbransjen mener det er trygt å spise ute

Close