12 °C Stjørdal, NO
21/05/2019

Veg blir oppkalt etter grunneier

Ronanders veg blir omdøpt til Oskar Alstads veg

Denne vegen ble først døpt Ronanders veg, men nå blir det Oskar Alstads veg. Denne vegen ble først døpt Ronanders veg, men nå blir det Oskar Alstads veg.

Vegen ved det nye boligfeltet på Røkke på Skatval ble døpt Ronanders veg. Nå blir det navnet vraket til fordel for en tidligere grunneier.

Skatval Historielag foreslo Bergvegen, lokalhistoriker foreslo Ronanders veg, men nå blir den hetende Oskar Alstads veg. Det er grunneierne for det nye boligfeltet Rykken Nordre, som har foreslått at vegnavnet endres.

– Navneforslaget Ronanders veg er vi undrende til. Ronander var en mann som leide en sommerbolig på Røkke noen år på 1900-tallet, og hadde utover dette liten tilknytning til stedet, skriver grunneierne Anne Grete og Ketil Aune i sitt brev til kommunen.

De mener at det er langt mer fornuftig at vegen blir kalt opp etter Oskar Alstad som var den siste gårdbrukeren som bodde på gården som det nye boligfeltet tilhører.

Oskar Alstad var historisk interessert og engasjert og i 1973 mottak han en minnemedalje utdelt av Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab for sitt arbeid og engasjement knyttet til Skatvals historie.

Alstad var også styremedlem for Folkemuseet for Trøndelag på Sverresborg og han jobbet også mye med lokal språkhistorie. Han samarbeidet med Jon Leirfall med bøkene Liv og lagnad i Stjørdalsbygdene og opprettet også sitt eget gårdsmuseum på gården Alstad Vestre.

Coop Storlien artikkelnivå

Den politiske komiteen for kultur, næring og miljø ga klagerne medhold så når blir det altså Oskar Alstads veg på Skatval.

Les forrige sak:
INVITERER NY GRUPPE INN: Hjerneslag-rammede og deres pårørende er hjertelig velkommen til en sosial kveld i LHL-lokalene i Yrkesvegen, sier lokallagsleder Mali Øverkil.
Åpner dørene for hjerneslag-rammede

LHL i Stjørdal tar initiativ til første samling i det som kan bli en ny gruppe

Close