3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Vegvesenet antydet to-tre minutter – Anders sto 55 minutter i E6-kø

Nå endrer vegvesenet på lysreguleringen i Vuddudalen

Lysreguleringen fungerte ikke slik den skulle i Vuddudalen i følge vegvesenet. Dermed ble det opp mot en time i kø for de som måtte stå lengst. (Foto: Anders Fiskvik) Lysreguleringen fungerte ikke slik den skulle i Vuddudalen i følge vegvesenet. Dermed ble det opp mot en time i kø for de som måtte stå lengst. (Foto: Anders Fiskvik)

Anders Fiskvik pendler fra Åsen til Trondheim på jobb hver eneste dag. Mandag morgen hadde han lagt inn noen ekstra minutter på grunn av det varslede veiarbeidet i Vuddudalen. Men noen ekstra minutter var slett ikke nok.

– Jeg ble stående i kø i nøyaktig 55 minutter. Køa startet ved lysfabrikken cirka klokka 8, og kom meg ut av køa like før klokka 9. Jeg merket meg dette så presist for jeg skulle vært på jobb i Trondheim klokka 9, sier Anders Fiskvik.

Åsbyggen er slett ikke fornøyd med måten vegvesenet har organisert dette arbeidet på.

– Dette er ikke holdbart. Jeg regnet med det ville ta noen minutter ekstra, men 55 minutter er for mye, sier Fiskvik.

Statens vegvesen sendte ut en pressemelding om arbeidet i forkant av oppstart mandag morgen. Der skrev de at veiarbeidet vil føre til at nordgående kjørefelt vil være stengt så lenge arbeidet pågår, sørgående vil være lysregulert. Normalt vil trafikanter dermed måtte regne med å vente to-tre minutter på grønt lys. Enkelte dager kan det, utenom de mest trafikkerte tidspunktene, bli full stans i trafikken i inntil 15 minutter, for å laste av elementer.

Litt senere mandag innså vegvesenet at de hadde gjort en tabbe med lysreguleringen og lover bot og bedring. Til Trønder-Avisa uttaler prosjektleder Nikolai Halle Høilo at de gjorde en feil da de satte opp lysreguleringen forbi anleggsområdet, slik at det tok for lang tid fra siste bil passerte til de i motgående felt fikk grønt lys. Dette skal være hovedårsaken til køproblematikken i Vuddudalen.

Vegvesenets mannskap skal justere lysintervallene og vil i etterkant av dette overvåke trafikkbildet.

– Når vi får rettet på oppsettet vil det ta unna mer trafikk, og vi har trua på at dette blir bra når vi får gjort de nødvendige justeringene, sier Høilo til Trønder-Avisa.

 

Les forrige sak:
Jord og trær har rast ut over E14 i "Oladalen" mellom Sona og Flora. (Foto: Politiet i Værnesregionen)
En beboer evakueres etter jordras

E14 er stengt og vil trolig bli det ei stund

Close