3 °C Stjordal, NO
19/01/2020

Vekket av ungdommer da brannen brøt ut

Kriminalteknikere jobber på brannstedene

Kriminalteknikere fra politiet var i Kimenparken og ved Moheimbygget i lunsjtider fredag for å sikre spor etter flere branner. Morten Selbek fra Steinkjer og Thomas Andreasen fra Trondheim fant denne avfallskurven helt utbrent. Kriminalteknikere fra politiet var i Kimenparken og ved Moheimbygget i lunsjtider fredag for å sikre spor etter flere branner. Morten Selbek fra Steinkjer og Thomas Andreasen fra Trondheim fant denne avfallskurven helt utbrent.

Blant de første vitnene til de flere brannene i natt var Hasan Tsatsaev (44). Han er nabo til første varslede branntilløp ved Ole Vigs gate 25. Familien ble vekket av en jente og en gutt som tilfeldig så avfallsdunkene sto i full fyr.

– Jeg og familien har mye å takke dette ungdomsparet for. Etter at vi ble vekket av dunking på døra, tok jeg med brannslukker. Da fire av våre plastdunker sto i full fyr, måtte jeg hente hageslangen for å prøve å slokke. Dunkene sto bare to meter fra husveggen. Heldigvis ankom brannvesenet, men etter slokking fikk de det travelt med brannen i Moheimbygget, sier en opprørt Hasan Tsatsaev.

LES OGSÅ: – Dette kunne endt veldig galt

– Det har vært ei veldig travel og hektisk natt. Heldigvis har det gått bra slik at ingen kom alvorlig til skade. Disse brannene i natt føler vi selvfølgelig er ubehagelig. Nå får vi håpe politiet greier å finne årsaksforhold og hvem som står bak, sier brannsjef Bjørn Rønning. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Brannsjef Bjørn Rønning hos SBRT og kriminaltekniker Thomas Andreassen fra Trøndelag politidistrikt på brannstedet ved Moheimbygget.
Brannsjef Bjørn Rønning hos SBRT og kriminaltekniker Thomas Andreassen fra Trøndelag politidistrikt på brannstedet ved Moheimbygget.

Kriminalteknikere var på brannstedene for å samle bevis i 12-tiden fredag. Thomas Andreasen fra politiet i Trondheim undersøkte og samlet materiale fra blant annet flere søppeldunker. Disse er tydelig blitt påtent i natt. Minst sju-åtte dunker totalt har tatt fyr. Noen i plast, andre av metall. Mest alvorlig var selvfølgelig branntilløpet i Moheim-bygget, der 23 personer måtte evakueres. Noen også med røykskader.
– Vi ser etter kilder til brannene, og sikrer oss spor, sier kriminalteknikerne Morten Selbek fra Steinkjer og Thomas Andreasen fra Trondheim. De fotograferte, noterte observasjoner og tok med seg kullrester etter flere av brannene.

Les forrige sak:
Svært alvorlig hvis brannen er påsatt

Kan være aktuelt med siktelse etter mordbrannparagrafen

Close