17 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Vekta ned og humøret opp

 

Elektronisk muskeltrening og kostholdsendring har gitt Monica Reitan en lettere og smidigere kropp, og et gladere sinn. Vilje og motivasjon er nøkkelen.

Bailine har i mer enn 40 år hjulpet kvinner til å oppnå et lettere liv. Bailine-metoden består av mental trening, kostholdsveiledning og aktivitetsøkning. En datastyrt treningssimulator med forskjellige programmer som strammer opp hud, bygger muskler og slanker, gir trening uten belastning. Treningen har også lindrende effekt på en del fysiske plager.

Raske resultater
Monica Reitan (37) fra Stjørdal startet i november et opplegg med Bailine som inkluderte omfattende kostholdsendring, og resultatet kom raskt. Etter to måneder har hun blitt 12 kg lettere og totalmålene som gjøres på ulike områder av kroppen er krympet med 80 cm. Monica har lavt stoffskifte, noe som gjerne motarbeider vektreduksjon, men hun har endelig funnet noe som hjelper for henne.

-Nå er jeg skikkelig motivert og bestemt på at dette skal være en varig livsstilsendring, sier Monica. Jeg har brukt to år på å finne noe som jeg tror på skal fungere for meg, ikke bare hoppe på en lettvint slankekur, men noe som er holdbart. Jeg har tidligere prøvd Bailine og erfart at det gir god hjelp til slanking og oppstramming. Men nå skjønte jeg at jeg måtte gå hardere til verks, legge om til et sunnere kosthold og følge hele opplegget til Bailine.

Coop Storlien artikkelnivå

Lavkarbokosthold
Monica valgte et lavkarbo kosthold , som viste seg å fungere perfekt. Allerede etter ei uke merket hun stor forskjell på kroppen. – Ganske raskt fikk jeg mer energi og kroppen ble mer medgjørlig. Før måtte jeg starte dagen med å løse opp stive muskler og ledd, kroppen føltes tung, og det tok sin tid før jeg var i gang. Kjenner det fort dersom jeg spiser feil mat nå, både jeg og kroppen har det bedre med riktig kosthold. Også søtbehovet er borte. Min erfaring er at kostholdsendringen har gått lettere enn forventet. Har god hjelp i nettsiden ”spis deg slank”. Her får jeg mange gode tips og muligheten til abonnere på matvarer som er riktig sammensatt. Det gjør det hele enklere.

Gladere hverdag
Monica er veldig fornøyd med opplegget til Bailine. – -Her blir jeg tatt godt i mot av en alltid blid og hyggelig vertinne, i en trivelig atmosfære. Med personlig oppfølging er det enklere å holde motivasjonen, en føler seg ikke helt alene. Målet er nå å finne trivselsvekta. Jeg føler meg roligere og mindre stressa, har mer velvære i kroppen. Humøret er mye bedre, alt oppleves lettere. Får ofte positive kommentarer fra folk at jeg ser så frisk ut, og det er artigere og seg i speilet også nå, sier en sprudlende Monica. -For de som har ”prøvd alt” uten å lykkes, vil jeg trygt anbefale dette opplegget. Det er viktig å være motivert og gå helhjertet inn for det, da kommer resultatene raskt. Var veldig moden for en endring da jeg startet.

Ingen slankekur
Mona Vaagan Bakke, Bailine- terapeut på Stjørdal, understreker at det ikke er slankekurer de tilbyr. – Vi hjelper kundene til ny livsstil gjennom et opplegg med bevisstgjøring om egen kropp, om kosthold og mental påvirkning. I tillegg til figurforming motiverer vi kunden til økt fysisk aktivitet.  Elektrotrening kan brukes som et alternativ til treningsstudio for de som ikke kan, eller ønsker den type trening, eller det kan brukes i tillegg.

-Vi har kvinner i alle aldre og kategorier, fra nedre aldersgrense på 18 år. Folk kommer hit med ulike ønsker og behov. Med en figuranalyse som utgangspunkt, legger vi opp individuelle program for å nå de ideelle mål og vekt tilpasset den enkelte. Målet er å oppnå økt fysisk og psykisk velvære. Gjennom personlig oppfølging med veiledning og målinger, ser kunden at resultatene kommer raskt, noe som igjen bidrar til økt motivasjon. Selvbildet bedres når kroppen blir strammere og overskuddet kommer, en blir gladere og mer harmonisk, understreker Mona.

God effekt
-Akershus Universitetssykehus har prøvd ut behandling med muskelsimulator på smertepasienter med positive resultater. Mange blir også anbefalt av sin lege å fortsette behandlingen når de ser at det reduserer smerter eller når blodtrykket går ned. Vår erfaring er at behandlingen gir god effekt på en hel del plager, f.eks fibromyalgi, becterews, MS og psykisk uro. Man får øket blodomløpet. Også cellulitter og strekkmerker behandles med gode resultater. Tiden på benken er kvalitetstid, fysisk og psykisk avstressende, man kan lytte til motivasjons-CD’er med mental trening eller avslappende musikk, sier Vaagan Bakke.

Les forrige sak:
Tangokurs med fullt hus

  Årets første nybegynnerkurs i tango er straks ferdig og 8 […]

Close