12 °C Stjørdal, NO
20/09/2019

– Veldig beklagelig at fisk har dødd

Stort antall døde laks funnet i nedre deler av Homla

Roar Sandodden er prosjektleder ved Veterinærinstituttet. (Arkivfoto) Roar Sandodden er prosjektleder ved Veterinærinstituttet. (Arkivfoto)

Det er funnet et stort antall døde lakser i nedre del av elva Homla i Malvik kommune i Trøndelag. Nå jobbes det med å finne ut hva som kan ha skjedd.

-Det er veldig beklagelig at fisk har dødd i Homla. Vi jobber nå sammen med oppdragsgiver, Fylkesmannen i Trøndelag, for å få oversikt over om fiskedøden har sammenheng med rotenonbehandlingen av fire tjern, sier Roar Sandodden, forsker ved Veterinærinstituttet.

I tillegg til undersøkelser gjøres det skadebegrensende tiltak for å sikre fiskebestandene i elva.

Veterinærinstituttet gjennomførte for to uker siden rotenonbehandling av fire tjern for å fjerne gjedde i nedbørfeltet. Det undersøkes om hendelsen kan ha sammenheng med dette.

– Hendelsen er svært uheldig da det er gjennomført et mangeårig arbeid for å bygge opp igjen bestandene av laks og ørret i Homla, skriver Fylkesmannen i Trøndelag i en pressemelding. De vil nå sette inn tiltak i et forsøk på å begrense fiskedøden.

Adressa.no skriver at det er funnet 69 døde laks i nedre deler av Homla, og Nortes Miljøvernforbund skal ha anmeldt forholdet for å undersøke om dette kan dreie seg om miljøkriminalitet.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
TILHENGERE OG RESERVEDELER: - Her i Hognesaunvegen 96 rett bortenfor Haraldreina skole får vi god anledning til å bygge opp vår virksomhet med tilhengere og reservedeler, sier Leif Anders Hastadklev (t.v.) og daglig leder Jan Gunnar Ødegård.
Selger tilhengere over hele landet

Leif Hastadklev AS åpner nytt tilhengersenter fredag

Close