14 °C Stjørdal, NO
30/09/2020

Velger å avlyse skifest

Ikke noe Hommelvik Grand Prix i år

(Arkivfoto)

Hommelvik IL langrenn har besluttet å avlyse Hommelvik Grand Prix rulleskirenn som skulle vært avviklet siste helga i september.

Det melder idrettslaget i en pressemelding torsdag formiddag.

– Bakgrunnen er de siste ukers økning i koronasmitte i Norge, som blant annet resulterte i regjeringens beslutning om et forlenget forbud for arrangementer med over 200 deltakere. I lys av det er dette dessverre ikke tiden for store idrettsarrangement og det er viktig å ta del i den nasjonale dugnaden for å hindre ytterlige smitte, sier styreleder og rennleder Inger R. Kristiansen i Hommelvik IL langrenn.

Konseptet i Hommelvik Grand Prix har vært fellesstart der bredde og topp har gått sammen de 15 kilometrene fra Hommelvik Sjøside til mål i Mostadmark.

– I fjor hadde vi over 120 deltakere i fellesstarten, over 100 funksjonærer og et stort publikum både i start og målområdet, sier Kristiansen.

Hommelvik Grand Prix har vært arrangert siden 2013 og har hatt profilerte løpere med, så det er ei bra liste med kjente vinnere fra 2013 til 2019; Niklas Dyrhaug, Petter Northug, Magnus Stensås, Tomas Northug, Johannes Høsflot Klæbo, Andrew Musgrave og Jan Thomas Jenssen.

– Hovedkomiteen beklager avlysningen, men ser frem til september 2021 og har allerede startet forberedelsene til neste års renn. Håper samtidig på at det i mellomtiden kan bli lagt ny asfalt på fylkesvegen, slik at vi kan tilby tilfredsstillende forhold, uttaler styreleder og rennleder Inger R. Kristiansen.

Les forrige sak:
Ti vil bli ny leder i hjemmetjenesten

Tre menn og sju kvinner står på søkerlisten

Close