7 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Velger å avlyse storarrangement

Har vært gjennomført hvert år siden 1995

Gunnar Smedberg har vært sjef for kunst- og håndverksmessa og Grenseløse Meråkerdager siden 1995. Messegeneralen innrømmer at det gjør vondt å avlyse årets utgave. (Arkivfoto)

Grenseløse Meråkerdager er ett av årets største arrangement i Meråker. Nå har arrangørene bestemt seg for å avlyse årets utgave.

– Vi forsøkte oss med å kjøre arrangementet noen uker senere enn tidligere, og vi utsatte påmeldingsfristen til 1. september. Men torsdag kveld valgte vi å ta en beslutning om å avlyse, sier Gunnar Smedberg, som er sjef for Grenseløse Meråkerdager.

Grenseløse Meråkerdager ble arrangert for første gang i 2000, og forløperen kunst- og håndverksmessa har vært gjennomført siden 1995. Nå blir det avlysning for aller første gang, og Smedberg innrømmer at det var både et vondt og vanskelig valg å ta.

– Vi har vurdert fram og tilbake, og rådført oss med flere. Men uvissheten gjør at vi følte at vi måtte ta en beslutning, og da ble det at vi landet på avlysning, sier Smedberg.

Utfordringene med smittevernsråd og -regler, arrangement i to haller og behov for store menneskelige ressurser til å gjennomføre i henhold til smittevern var de avgjørende faktorene.

– Det verste for oss har vært uvissheten, – at det ikke har vært noen eksakte føringer å forholde seg til, sier Smedberg, som lover å komme knallsterkt tilbake.

– Neste år satser vi stort igjen, ja, kanskje større enn noen gang, sier messegeneral Gunnar Smedberg.

Grenseløse Meråkerdager skulle etter planen gjennomføres 12. og 13. september og flere titalls utstillere var påmeldt. De har fått beskjed om avlysningen, og ifølge Smedberg var de godt forberedt på det.

– Alle har kjent til usikkerheten, så sånn sett kom ikke dette som noen bombe på noen, sier Smedberg.

Det er Meråker Skolekorps som arrangerer Grenseløse Meråkerdager, og som dermed mister en av sine aller største årlige inntektskilder.

Les forrige sak:
BOBIL-PARADIS: Bobil-entusiastene Harald og Karin Breivikås fra Steinkjer stortrives på Øra bobilcamp nordvest på Frosta.
Fant sitt paradis på Frosta

Ekteparet Harald og Karin Breivikås stortrives på Øra bobilcamp

Close