8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Velger å ta vårturen på ski

Vinteren slipper ikke helt taket

Gunn og Trond Eriksson strekker vinteren så langt som mulig når forholdene er slik de er akkurat nå. Klar for avmarsj etter fortjent pause på Hofstadvollen. Gunn og Trond Eriksson strekker vinteren så langt som mulig når forholdene er slik de er akkurat nå. Klar for avmarsj etter fortjent pause på Hofstadvollen.

Det kalde været gjør at det fortsatt er delvis greit skiføre så langt ned som 300 meter over havet.

Av Arne Brunes

Fortsatt kjøres løyper og de blir godt brukt. Gunn og Trond Eriksson fra Stjørdal tar ofte skiene fatt slik de gjorde på formiddagen sist lørdag.

– Vi synes det er et veldig flott løypenett her og det er fint tilrettelagt. Dette er vel vinterens sjuende tur hit. Nå skal vi gå videre, og dagen ender på Damstuggu ved Rauådammen der vi skal overnatte i hengkøye, sier det friluftsinteresserte paret.

Nypreparerte løyper

Gunn og Trond Eriksson tok seg tid til en rast i solveggen på Hofstadvollen før turen videre rundt Almlivola. Vi observerte også et par familier fra Frosta som hadde tatt turen fra våren til vinteren.

Stadig flere oppsøker de gode løypenettene rundt om i dalføret. En formidabel innsats legges ned av dedikerte dugnadsfolk. De siste dagene har det vært nypreparerte løyper i Tydal, Stugudal, Vennafjellet, Selbuskogen, Fagerlia, Grova, Åsfjellet og Åstjynna.

I tillegg kan det nevnes nesten daglig tråkking fra Skallstuggu. Skisesongen vil nok vare ei lita stund for de mest skifrelste, i og med at det er meldt blå grader nattestid.

Få syklister

Temperaturen gjør at det er marginalt med syklister enda. De som trener mot et mål, eller de som hegner om sykkel i trimsammenheng er alt å se på veiene. På trimløyper til fots kryr det med mennesker i alle aldre. En del parkeringsplasser er tidvis fulle. En glede å se så mange koser seg på tur, uansett hvilken form for fysisk adspredelse som utføres.

Les forrige sak:
Lise Anette Strand har holdt på kreativiteten siden barndommen. Nå skal hun stille ut sine egne kunstverk, samtidig som hun åpner nytt galleri. Foto: Privat
Vil at kunsten skal gi betrakterne smil, humor og glede

Nå stiller Lise Anette Strand ut sine verk

Close