23 °C Stjørdal, NO
22/05/2019

Velgerne strømmer til valglokalene

||| Rolf Elverum har akkurat kommet ut av stemmelokalet i Vektersalen, etter å ha gjort sin borgerplikt.|Tradisjonen tro er ordførerne på besøk i alle stemmelokalene på valgdagen. Fra venstre: Varaordfører Ole Hermod Sandvik, leder for stemmestyret i Halsen krets, Arve Børstad og ordfører Ivar Vigdenes.||

– Jeg stemte riktig i år også, sier Rolf Elverum og smiler bredt, i det vi treffer han på vei ut av stemmelokalet i Kimen. 77-åringen har gjort sin borgerplikt, og det mener han er viktig at alle gjør.

– Det har vært veldig stor trafikk. Det er alltid vanskelig å si hvordan oppslutningen totalt sett blir så tidlig på dagen, men dette er en lovende start, sier leder av stemmestyret i Kimen, Arve Børstad.

Flest i Kimen

Det er velgerne i Halsen krets som har Kimen som sitt stemmested. Totalt er det 5.042 manntallsregistrerte i denne kretsen, noe som er en liten nedgang fra 2015. 

– Men i tillegg til de som er registrert her kommer nok en god del av de som hører til i en annen valgkrets hit for å stemme, sier Arve Børstad. 

Ordførerbesøk

Da klokka såvidt rundet 12 mandag fikk Børstad besøk av ordfører Ivar Vigdenes og varaordfører Ole Hermod Sandvik i Vektersalen, som er omgjort til stemmelokale. Tradisjonen tro er disse på besøk i alle stemmelokalene på valgdagen for å takke alle som stiller opp for å få valget gjennomført. 

Coop Storlien artikkelnivå

Det går mot en spennende valgkveld og -natt, og ordfører Ivar Vigdenes håper på best mulig oppslutning.

– Passerer vi 80 prosent i Stjørdal er det veldig, veldig bra, sier ordføreren.

Ved stortingsvalget for fire år siden benyttet 78,1 prosent av stjørdalingene seg av stemmeretten. På landsbasis var valgoppslutningen da 78,2 prosent. Ved siste valg, kommunevalget i 2015, var valgdeltakelsen i Stjrødal helt nede på 62,6 prosent.

Les forrige sak:
||
Slo ned mann som maste om nachspiel

  Hendelsen skjedde så langt tilbake i tid som i november […]

Close