1 °C Stjørdal, NO
02/04/2020

– Velkommen til Sommerfestivalen!

FORVENTNINGSFULL: Det er bare noen døgn til årets Sommerfestival åpnes. Daglig leder Morten Dahlø håper et feststemt publikum vil strømme til Årsøya.
SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

– Vi startet planlegginga av årets festival allerede i forbindelse med fjorårets, og nå nærmer vi oss sluttfasen. Med hjelp fra dyktige aldersbestemte lag i Selbu og Remyra går scenerigginga som smurt, vi selger jevnt og trutt med campingplasser og også billettsalget har tatt seg kraftig opp den siste tida. Jeg har forventninger om at festivalen blir suksessrik og at publikum trives og får noen flotte dager på Årsøya, forteller en entusiastisk Dahlø.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

 

Stjernespekket artistrekke

Den daglige lederen kan by på et stort og variert artistprogram. Fredag kl. 1815 går Von som første band på scenen, og samme dag skal også Staut, Iron Maidnem, Madcon og DDE opptre. De tre førstnevnte bandene er kanskje ikke de mest kjente blant publikum, men Dahlø håper at de vil få en større status etter konsertene fredag.  

 

– Von er et nokså ukjent band fra Gudbrandsdalen som ligner på Hellbillies. Vi tror de får løftet seg fram gjennom å spille på Sommerfestivalen. Staut har vokst seg større i løpet av de siste månedene, blant annet med singelen «Slepp me inn», og kan sammenlignes med Plumbo da de spilte her i fjor. Iron Maidnem består av dyktige musikere som turnerer Europa rundt. Da vi ikke har mulighet til å få originale Iron Maiden til Selbu er dette en fin erstatning.

 

De to siste artistinnslagene på fredag er imidlertid ikke ukjente, og det er ventet store besøkelsestall når Madcon og DDE går på scenen henholdsvis kl. 2310 og 0030.

 

– Madcon spilte her også i fjor. Jeg skal innrømme at jeg personlig var skeptisk før de skulle opptre, men da 10 000 sto samlet og danset den velkjente dansen til «Glow» skjønte vi at det hadde slått til. DDE slipper sitt nye album «Energi» på fredag, og de som vil oppleve urpremieren bør derfor møte opp, oppfordrer Dahlø.

 

Lørdag åpner Luxus Leverpostei klokka 1430, etterfulgt av Black Ingvars, Dirty Deeds, Jahn Teigen, Dance With A Stranger og Åge & Sambandet.

 

– Artistene som spiller lørdag appellerer forhåpentligvis til den eldre garde. Luxus Leverpostei spiller på sarkasme, og er kjent for de som er mellom 25 og 35 år. Black Ingvars får opp stemninga og er et godt alternativ til Sven Ingvars. Dirty Deeds har base i Drammen og er en kopi av AC/DC. Det er den sjuende gangen de opptrer her, selv om de normalt sett ikke spiller så ofte i Trøndelag. Jahn Teigen er allsangmateriale, og Dance With A Stranger var svært populære for 20 år siden. Åge Aleksandersen er kongen av Årsøya og det er alltid stor stemning når han og Sambandet rocker på scenen.

 

Må gå med overskudd

I tillegg til artistene på scenen spiller DJ Charlie i festivalområdets ølpaviljong både fredag og lørdag. Ledelsen håper at musikken skal bidra til et stort billettsalg som igjen bidrar til at Sommerfestivalen går med overskudd. Etter underskudd i 2010 og 2011 innrømmer Morten Dahlø at 2012 blir et skjebneår for Sommerfestivalen.

 

– Går vi i minus også i år må vi legge inn årene. Fram til 2010 gikk vi åtte år i pluss, men to skuffende år har gjort sitt til at vi har vært nødt til å foreta grep. Vi har senket kostnadene og aksjene, og ønsker å være realistiske med å bygge en egenkapital i år. Målet er å selge totalt 10 000 billetter til festivalen, og dersom været blir bra ser det meget lovende ut med tanke på å nå dette tallet.

 

Salget av campingplasser er allerede over budsjett, og de 752 campinghyttene fylles fort opp. Dahlø håper at de som ennå ikke har kjøpt billett til festivalen benytter seg av forhåndssalget på www.sommerfestivalen.no samt den elektroniske betalingsløsningen Cashless.

 

– Forhåndskjøp er billigere og sammen med Cashless gir det mindre kø på festivalområdet. Cashless-kortet kan kjøpes og fylles opp på egne stasjoner på området eller på www.cashless.no. Man kan fylle opp inntil 1500 kr på kortet om gangen, og dersom man har igjen et beløp på kortet når festivalen er over får man dette refundert. I tillegg kan Cashless gyldig ut 2012 og kan dermed brukes på flere festivaler i sommer. Denne betalingsløsningen sparer alle for tid og kø og er noe vi satser stort på i år.

 

18-årsgrense og økt sikkerhet

Nytt av året er at festivalen har innført 18-årsgrense etter anbefaling fra politiet. Dette har blitt møtt med både positive og negative reaksjoner.

 

– Aldersgrensa er med på å sende et signal ut til publikum. Det er et prøveprosjekt i år og vi må se hvordan det fungerer. Vi utelater ei gruppe som har vært med lenge, og jeg har full forståelse for misnøyen blant de som er under 18 år. Det er ikke umulig at vi flytter tilbake grensa til konfirmasjonsalder neste år, men samtidig håper vi at vi får se flere eldre festivaldeltakere i år. Reaksjonene fra foreldre har i hvert fall vært kun positive til økt aldersgrense.

 

Under hele Sommerfestivalen vil det være et stort beredskap som hjelper publikum med alle spørsmål. Både politiet, Røde Kors og en egen festivallege vil være til stede, og sikkerheten står dermed i fokus.

 

– Vi hadde en uheldig drukningsulykke her i fjor og har styrket sikkerheten i år. Langs elva vil det settes opp begrensningsgjerder og rundt Årsøya står båtberedskapen klar til innsats om episoder skulle oppstå. Alle festivaldeltakere har et eget ansvar i helga, og sammen skal vi sørge for at Sommerfestivalen 2012 blir husket for positive opplevelser, avslutter Morten Dahlø.

 

 

Les forrige sak:
Trond Bakkom (tv) og Johan Kristoffersen er fullt opptatt med innspurt til norsk EM runde i Stjørdal og Lånke.
Klart for EM-runde i rallycross

  Kommende helg EM-runde i rallycross på Lånkebanen spår vi blir […]

Close