17 °C Stjørdal, NO
17/06/2019

Venstre med fokus på laksen

Venstre avholdt nylig sitt landsmøte i Trondheim. Nestleder Ola Elvestuen ble med presse og Stjørdal Venstres Håkon Alstad heim langs Stjørdalselva. Fokus var vilkår for villaksen i trønderske elver. Fylkessekretær Endre Alstad i NJFF var også med på turen.

 

Partiet Venstre avholdt nylig sitt landsmøte i Trondheim. Langs Stjørdalselva ble nestleder Ola Elvestuen med sammen med fylkesleder i jeger og fiskerforeningen.  Fokus var satt på rømming av villaks og utfordringer for villaksen i trønderske elver.

Ola Elvestuen har tydelig en sterkt forankret bekymring for elvenes fremtidige status når det gjelder villaksens vilkår. Det kom fram da Stjørdal Venstres Håkon Alstad heim loset presse og venstrefolk langs elvebredden nylig. Islagt elv la ingen demper på debatt og diskusjoner. Fylkessekretær i NJFF i Nord-Trøndelag, Endre Alstad, var klar på at status for villaksen trenger å bli bedre i årene som kommer. Alstad ytret med rette bekymring for rømt oppdrettslaks og resistens mot lakselus i sjø og fjord og dermed infisert laks som inntar elvene. Alstad er også bekymret for stoffene som oppdrettsnæringa bruker i kampen mot lakselus, stoffer som opprinnelig er tenk brukt til helt andre formål og som kan gi det ytre miljøet varige skader.

Vi vil holde fokus oppe når det gjelder villaksens vilkår. Det gjøres mye på området kultivering av lag og foreninger som NJFF, og forvaltningen må utformes i en samhandling mellom lokale aktører sammen med sentral forvaltning, mente Elvestuen. Alstadheim fra Venstre og Alstad fra NJFF fremhevet den oversikt og forvaltning det lokale leddet har når det gjelder villaks. Elveeierlag har i dag en god oversikt når det gjelder slik forvaltning, mente de to. Ola Elvestuen la også vekt på oppdrettsnæringens miljøansvar, og forventet at næringen selv rydder opp i egne utfordringer i forhold til rømming, lakselus, gyro-problemet, forurensning rundt mærer og genetisk forurensning av villaksstammene. På spørsmål om foreslått havneetablering på Hell, ytrer Elvestuen og Alstadheim seg skeptisk til inngrep i elveosen.

Les forrige sak:
Servicesenteret i Hegra Sparebank er f.v. Marit, Unni, Nora, Olga og Kjersti.
Konfirmant – og økonomisjef!

  Det nærmer seg konfirmasjon. For mange unge er konfirmasjonen det […]

Close