11 °C Stjørdal, NO
27/06/2019

Venter i lengsel på kuldegradene

Både Grova og Selbuskogen startet snøproduksjonen torsdag, men måtte gi opp fredag

Torsdag kveld satte de i gang snøproduksjonen ved Selbuskogen skisenter, men fredag morgen måtte de gi tapt mot for høye temperaturer. På NM-arenaen i Grova i Meråker skjedde akkurat det samme. (Foto: Selbuskogen skisenter) Torsdag kveld satte de i gang snøproduksjonen ved Selbuskogen skisenter, men fredag morgen måtte de gi tapt mot for høye temperaturer. På NM-arenaen i Grova i Meråker skjedde akkurat det samme. (Foto: Selbuskogen skisenter)

Både Grova i Meråker og Selbuskogen Skisenter er i ferd med å forlate startblokkene for å produsere snø.

– Vi startet snøproduksjonen torsdag kveld, men måtte gi opp fredag morgen da temperaturen var for høy, sier Frode Estil i Meråker som har brukt mye av tida i det siste for å forberede den etterlengtede snøproduksjonen:

– Nå får vi bare vente på litt lavere temperaturer. Da er vi klare til å sette i gang. Det er mobilisert folk til å gjøre tjeneste på vakt hele døgnet for å gjennomføre produksjonen. Men det krever flere kuldegrader, sier Estil.

– Vi startet snøproduksjonen på Selbuskogen skisenter torsdag kveld med store forhåpninger, men måtte gi tapt for varmegradene. Det var umulig å produsere skikkelig snø. Nå får vi håpe kuldegradene snart kommer tilbake i rikelig monn slik at vi kan gjøre klar de flotte løypene våre, sier styreformann Kjell Fosse på Selbuskogen Skisenter som vet at det ikke er lenge før idrettslagene står klare til å arrangere skirenn.

Les forrige sak:
En personbil og en lastebil har vært involvert i en trafikkulykke i Selbu. (Foto: Knut Kvarving)
Lastebil mot bil

En person skadet i trafikkulykke

Close