12 °C Stjørdal, NO
25/06/2019

Venter på tusen gjester søndag

Den store museumsdagen er virkelig stor

Søndag er det klart for en av årets aller største besøksdager ved museet i Stjørdal. Alt er klart for å ta imot minst 1.000 besøkende.

Karamellskyting med kanon vil garantert være en populær greie blant de yngste besøkende på museumsdagen søndag. Det er Christiansten Artillerie Compagnie som kommer til Prestegårdshagen med både kanon og karolinere. I tillegg til å skyte ut karameller fra kanonen vil artillerikompaniet også vise fram uniformseffekter og våpen brukt av norske styrker under Armfeldts felttog for nøyaktig 300 år siden.

– Museumsdagen vil gjenspeile de utstillingene vi har inne i fjøset, forteller Unni Raaen Nysæther ved Stjørdal museum Værnes.

Akkurat det gjør at museet også lanserer en annen nyskapning, nemlig korpsbingo.

– Dette er en konkurranse myntet på ungene fra fem år og oppover. Bak et forheng spilles det på et instrument som deltakerne skal gjette på hva er. Det er Hegra Hornmusikklag som stiller med både instrument og utøvere, sier Raaen Nysæther.

Det blir to runder med karamellkanonskyting og det blir også to runder med barneteatret «Historiekista». Som navnet tilsier dukker det opp ei kiste som inneholder mye gammelt og spennende. I tillegg blir det også «Ka i aill verda?» med museets egen formidler Bjørn Sten som viser fram noen av museets skatter.

Coop Storlien artikkelnivå

Les forrige sak:
«Småstjerner» glitret på scenen

SE VIDEO OG MASSE BILDER! En bitteliten kulturfestival ble en stor suksess

Close