19 °C Stjørdal, NO
20/05/2019

Verdens største Selbuvottpar

|| ||

Deretter ble det lagt ut lister hvor de som hadde lyst til å være med å strikke på votten kunne bli med. Det var åpent både for de som bor i Selbu og de som liker å strikke som bor utenfor bygda. Mange meldte seg til stor glede for de som stod sammen om dette prosjektet, Selbu Husflidslag, Selbu Museum og Selbu Husflid A/S.

Dermed  begynte votten på sin vandring fra fang til fang. Mønsteret var delt opp for å lette arbeidet og en notisbok fulgte med strikkingen. Der kunne strikkerne skrive litt om sitt arbeid på votten.

Vott nummer 2

Votten ble ferdig under Selbu martnan i 2010 og da hadde 45 damer strikket på votten. Men enda stod det igjen 22 på listen. Hva skulle de så gjøre med disse ivrige strikkerne?

Jo, da starter en bare på vott nummer to. For selvsagt måtte det være et vottepar.

2. august 2010 var oppleggingen av vrangbord i gang og frem til jul 2012 hadde 25 stykker strikket ferdig vott nummer 2. Dermed hadde alle som ønsker å strikke fått oppfylt sitt ønske og Selbu fått et stort vottpar.

Coop Storlien artikkelnivå

Godkjenning

For å få vottparet godkjent måtte det være med forskjellig type dokumentasjon, som bilder, film, lister og oppmåling.

Hver vott målte 2,37 meter og veide 5,5 kilo.

Denne måneden kom svaret fra Guinness. Vottparet er godkjent som ”Verdens største Selbuvotter”

Feiring

Dermed blir det feiring ved Granby Gård, onsdag 19.3. kl 19:00. Alle er velkommen og spesielt de som har vært med på strikkingen. NRK Trøndelag har varslet at de kommer. Det er gratis inngang og kaffeservering

Les forrige sak:
||
Tour de Medbroen

Akkurat dette gjorde de ved Medbroen gårdsbarnehage. Med moteriktige startnummer og […]

Close