-0 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Verdensdagen for psykisk helse

- Vi håper at riktig mange ­arbeidsgivere deltar når vi ­inviterer til arbeidslunsj i kommunestyresalen på fredag, sier Nina Vesterdal som er ­leder i Mental Helse Stjørdal.

– Verdensdagen for psykisk helse markeres i Stjørdal kommende helg, forteller Nina Vesterdal som er leder i Mental Helse Stjørdal.

 

– Arrangementet er verdens største dugnad for psykisk helse. Det er arrangement i mange land. I Stjørdal starter vi fredag kl. 11 med en arbeidsgiverlunsj i kommunestyresalen. Mental Helse Stjørdal inviterer arbeidsgivere i Stjørdalsdistriktet til å delta. Vi har skrevet brev til over 50 arbeidsgivere med invitasjon, sier hun.

– Hva hvil skje under lunsjen?
– Leder til Arbeidslivstelefonen til Mental Helse i Norge, Grace Mathisen, vil holde foredrag. NAV Nord-Trøndelag er representert ved to medarbeidere; stjørdalingen Leif Eggen og Lise Eriksen. Selv vil jeg sammen med tidligere leder Jon Olav Reberg fortelle om hvordan det er å være i arbeidslivet med psykiske problemer. Jeg vil også nevne at det blir underholdning med ”Placebo”, orkesteret til DPS til Stjørdal.

Tare på torget
– Og lørdag?
– Da skal vi ha stand på torget. Dit kommer Tare Tekxum som var med i Lars Monsens program ”Ingen grenser”. Han skal fortelle om sin lange og kronglete veg fram til arbeidslivet. I forbindelse med arrangementet på torget blir det servert kaffe. Det er også musikkunderholdning.

– Søndagens program?
Da skal vi ut! Vi skal ha en ”Gå for åpenhets-marsj”. Det er oppmøte på Resve ved parkeringsplassen for å gå inn til Hessjøen. Der har Mental Helse en egen gapahuk. Vi skal gå dit. Der spanderer Meltal Helse i Stjørdal kaffe- og mat. De som gjennomfører marsjen, får tildelt et eget merke. Og jeg vil understreke at alt som er knyttet til marsjen, er gratis, sier Nina Vesterdal.
– Verdensdagen for psykisk helse har hvert år et tema. Årets tema er ”Arbeid og psykisk helse”. Det er veldig viktig for den psykiske helse å ha noe å gå til, føle mestring og få anledning til å bruke evnene sine, understreker Nina Vesterdal som fram til markering av ”Verdensdagen for psykisk helse”.

Les forrige sak:
Ny E6 gjennom Tangtunnelen

Forbi området Tangen i Stjørdal legges nå E6 i en betongtunnel. […]

Close