5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Verdenspremiere i Stjørdal i kveld

Trøndersk sjonglør gjør sin sirkusdebut i Stjørdal

Kristian Urdalen debuterer i et ekte sirkus under kveldens forestilling med Cirkus Agora i Stjørdal. (Foto: Cirkus Agora) Kristian Urdalen debuterer i et ekte sirkus under kveldens forestilling med Cirkus Agora i Stjørdal. (Foto: Cirkus Agora)

Trønderen Kristian Urdalen (18) opptrer for aller første gang på et ekte sirkus i Stjørdal i kveld.

Kristian Urdalen får endelig oppfylt sin store drøm da han inntar manesjen under forestillingen til Cirkus Agora i Stjørdal onsdag kveld.  Urdalen har hatt en drøm om dette siden han var sju år gammel da han lærte seg å sjonglere. Dette var også grunnen til at han startet gruppen Sirkus Agio.

Det hele startet med at Kristian ville lage sitt eget sirkus da han var sju år og likte veldig godt å se på sirkus når de besøkte Trondheim. Han ville veldig gjerne jobbe der når han ble stor.

– Alt var så bra der og alle artistene var så flinke, så han bestemte seg for å lære å sjonglere. Det viste seg å være mye hard trening, og han måtte øve mye. Da neste sommer kom, ville han lage et eget sirkusshow for familien. Kristian fikk med seg søsteren sin, og de satte i gang å lage et show. Da det ble ferdigstilt, ringte de rundt til familie og venner. Dette ble en liten tradisjon opp gjennom årene, forteller Susann Smørdal i Cirkus Agora.

En dag var Kristian på tur med skolen til et museum der fikk de lov å tegne og male det de hadde lyst til. Da tenkte Kristian på hva navnet på sirkuset hans skulle være, og han kom fram til at det skulle være noen bokstaver fra hvert sirkus i Norge. På denne tiden var det sirkusene Zorba, Agora, Arnardo og Merano som reiste rundt i landet. Han startet med bokstaven A som alle hadde, deretter G fra Agora. Og I’en fant han på selv. O hadde også alle, så slik ble navnet skapt.

Les forrige sak:
Det innføres en ny parkeringsløsning ved Trondheim lufthavn Værnes. Direktør ved flyplassen , Marit Stigen (innfelt), håper den nye ordningen blir godt mottatt.
Ny parkeringsløsning på flyplassen

Systemet kjenner igjen bilskiltene

Close