15 °C Stjørdal, NO
27/09/2020

Verdige prisvinnere

Onsdag kveld ble vinnerne av kultur-, miljø- og idrettsprisen hedret

PRISVINNERE: Sentrale personer under prisutdelingen i Vektersalen var f.v. Siv Sætran, ordfører Ivar Vigdenes, Ole Myrbekk, Els Lie, Trond Einar Christensen, Rolf Charles Berg og Asbjørn Andersen. PRISVINNERE: Sentrale personer under prisutdelingen i Vektersalen var f.v. Siv Sætran, ordfører Ivar Vigdenes, Ole Myrbekk, Els Lie, Trond Einar Christensen, Rolf Charles Berg og Asbjørn Andersen.

Onsdag kveld var det heder i Vektersalen til vinnerne av kultur-, miljø- og idrettsprisen for 2019.

Konferansier og kultursjef Jarle Førde ønsket velkommen til en høytidsstund og startet med Idrettsprisen i omtalen av prisvinnerne.

– Idrettsprisen er historisk fordi det er første gang vi deler ut en slik pris. Utdelingen kommer etter initiativ fra Stjørdal Idrettsråd. Ole Vig-fondet deler ikke ut pris i år. Det er heller ingen eldrepris i år. Vi kommer kanskje med en ny ordning for prisutdelinger neste år.

Det er folket som har fremmet kandidatene som senere er vurdert av våre utvalg. Utvalg levekår har vurdert kandidater til kulturprisen mens utvalg plan og miljø har vurdert kandidater til miljøprisen. Men nå overlater jeg ordet til Idrettsrådets leder.

Idrettsprisen

Asbjørn Andersen: – Statuttene for tildeling sier bl.a. at vi skal hedre trenere og utøvere.

Kandidaten vi har samlet oss om i år Lotte Lie har gjort en god innsats som aktiv og er en forbilledlig utøver. Hun er alltid blid og positiv, blir sett opp til som en rollemodell. Hun er 24 år, men har holdt på i 15 år allerede. Idrettsrådet og juryen er enige. For øvrig håper vi senere på kommunal deltakelse til utdelingen.

Els Lie mottok prisen på vegne av datteren Lotte som er opptatt med World Cup i skiskyting i Italia. Nå deltar hun for Belgia og dermed får hun konkurrere. Lotte hilste forsamlingen:

– Idretten tar aldri pause på veg til neste konkurranse. Det var en meget hyggelig telefon å få fra Asbjørn. Jeg vil berømme det gode miljøet på Skatval som er avgjørende for at jeg holder på. Klubben skal ha en stor del av æren. Grunnlaget blir lagt i Klempen skianlegg.

Det er en stor ære å få den første idrettsprisen, hilser Lotte. Prisen er på 10.000 kr og et flott diplom.

Miljøprisen

Rolf Charles Berg leder Utvalg plan og miljø som har kårets årets vinner av miljøprisen: – Stjørdal kommune vil være en foregangskommune innen klima. Det var lett å samles om årets kandidat, skomakter Trond Einar Christensen. Han viderefører et tradisjonelt håndverksyrke.

Dermed stimulerer han til gjenbruk for en rimelig penge. Vi håper prisutdelingen vil øke oppmerksomheten. Det er andre gang at en næringsutøver får miljøprisen. Prisen er et beløp på 10.000 kroner; et diplom tegnet av Jan Hoås og et kunstverk av Wenche Dahle.

Trond Einar Christensen forteller at han ble overrasket over å få en telefon fra Rolf Charles Berg med melding om prisutdelingen. Han fatter seg i korthet når han takket for prisen: – Takk til komiteen og alle kundene som bruker meg. Jeg skal fortsette min virksomhet!

Kulturprisen

Før neste prisutdeling kom det et kunstnerisk innslag ved Stjørdal Seniorvarieté som satte humør i forsamlingen med beretninger om hva som skal skje «når vi blir 96, da kan vi trå til for fullt»!

De avsluttet med en egen hyllest til vinneren av årets kulturpris: «Hvem er det som får det som han vil? Ole Myrbekk er hans navn».

Siv Sætran er leder for Utvalg kultur og levekår. Hun omtalte årets prisvinner Ole Myrbekk som en aktiv kar på mange felt med mange verv; en viktig pådriver!

Ole Myrbekk takket utvalgsleder for prisen og kom innpå hvordan begivenhetene gikk sin egen veg og skapte engasjement:

– Det var Monsbergas venner som ble dannet da kommunen skulle forvalte dette flotte området. Vi har fått «Eventyrstien» som får fortsette. Det er fantastisk å se når 3-4000 mennesker samles i Monsberga.

Via datakurs for 700 eldre i løpet av 2010 og 2011 oppsto Stjørdal Seniorforum som har skapt mange flotte tilbud. Vi husker 14.10.15 da Arve Tellefsen spilte for oss i storsalen; vi husker Lill Lindfors. Og dagens kunstner Wenche Dahle kommer nå 26. januar. Vi har kjørt ni seniorfilmer i år med gjennomsnittlig 123 personer på hver forestilling.

Ellers har jeg vært opptatt av St. Olofsloppet der det var en stor glede sammen med Frivillighetssentralen å engasjere nye landsmenn til å springe. Prisen er et beløp på 10.000 kroner; et diplom tegnet av Jan Hoås og et kunstverk av Wenche Dahle.

Og da var det tid for servering fra kulturetaten mens praten gikk fritt rundt bordene på en trivelig kveld i Vektersalen.

Les forrige sak:
Advarer mot glatte veier

Underkjølt regn gjør kjøreforholdene vanskelige

Close