24 °C Stjørdal, NO
20/07/2019

Verksted opp fra asken

Rammet av brann i fjor – nå er nytt verksted snart på plass

REISER SEG: Jan Christer Brænne (fra venstre) og Morten Stenumgård sammen med tømrer Hans Erik Veien fra Lein-Nilssen foran nye Mekonomen som nå bygges på Skaret. REISER SEG: Jan Christer Brænne (fra venstre) og Morten Stenumgård sammen med tømrer Hans Erik Veien fra Lein-Nilssen foran nye Mekonomen som nå bygges på Skaret.

For ett år siden brant hele bilverkstedet ned. Nå bygger Mekonomen på Frosta med Frosta Bilverksted på Skaret nytt bygg for fremtidige behov.

Et nytt verksted med seks porter er under oppføring på Frosta. Det skjer temmelig nøyaktig ett år etter den dramatiske brannen med tap av hele bilverkstedet 13. april 2018.
Naturligvis har tiden gått med til å samle sammen alle trådene, få på plass midler etter brannen og starte planlegging av nytt verksted, etter at deleier og daglig leder Jan Christer Brænne opplevde å miste absolutt alt av verktøy, biler, kontor og løftebukker i den voldsomme brannen på Skaret.

Ulykkesdag

Fredag 13. april vil Brænne huske i lang tid. Også hans helt ferdig restaurerte veteranbil gikk med i brannen.
– Vi var heldige som raskt fikk plass inne i næringsbygget hos Skaret Næringseiendom på Skaret. Bare dager etter brannen var vi i gang med driften igjen. Nå har tiden jobbet i vår favør, slik at byggefirma Lein-Nilssen er i ferd med å oppføre nytt stort verksted igjen, sier Jan Christer Brænne.
Mekonomen på Frosta eies 50 prosent av Brænne og 50 prosent av Leif Hastadklev AS i Stjørdal.
– Vi trenger ikke mye lager av deler, etter som det daglig leveres bildeler fra Hastadklev i Stjørdal til oss. Det nye verkstedet får seks bukker på de 504 kvadratmetrene med gulvflate. Dekkhotell og en mindre butikk blir det også i bygget, sier Jan Christer Brænne.

Håper å vokse

13-tallet har allerede Mekonomen på Frosta festet bekjentskap med. Det tok bare 13 dager fra brannen med totalt tap av alt av hus og biler til ny drift var i gang.
– Når blir det fullt operativt verksted igjen i nytt bygg?
– Vi har håp om å flytte inn med kundenes biler i hallen i starten av juni i år. Vi er i dag tre ansatte på verksted og to i butikk og administrasjon. Tallet på ansatte vil trolig øke om oppdragene øker. Det håper vi blir en konsekvens av nytt bygg, sier Brænne som 16 år gammel startet å skru på egen moped. Demontering av gamle radioer, og senere bilskole på Egge i Steinkjer la grunnlaget for bilinteressen.
– Vi startet egentlig på bar bakke her på Frosta. Nå ser det ut til å falle på plass etter den forferdelige brannen. Vi ser frem mot å utføre tjenester med EU-kontroller, verkstedreparasjoner og møte kundene i nytt bygg denne sommeren, avslutter Jan Christer Brænne. Investeringen ligger på mellom fire og seks millioner kroner.

 

Les forrige sak:
Cecilia Vennersten (i midten) kommer sammen med søstrene Bjørg (t.v.) og Dora Thorhallsdottir til Kimen.
«Det vackraste»-damen til Kimen

Slår seg sammen med søstrene Thorhallsdottir

Close