15 °C Stjørdal, NO
13/07/2020

Vertskap for direktesendt camping-TV

NRKs «Sommeråpent» sender en hel uke fra Storsand gård

KJENT OG KJÆR PORTAL: Portalen inn til Storsand gård camping er viden kjent. Når NRKs «Sommeråpent» sendes derfra i juli blir enda mer kjent, noe som gleder driftsleder Mari Myrenget og eier Lars Ronæss. KJENT OG KJÆR PORTAL: Portalen inn til Storsand gård camping er viden kjent. Når NRKs «Sommeråpent» sendes derfra i juli blir enda mer kjent, noe som gleder driftsleder Mari Myrenget og eier Lars Ronæss.

– Gleden sto i taket da det kom telefon fra NRK. Det sier Mari Myrenget. Hun er driftsleder ved Storsand gård camping i Malvik. I uke 30 blir campingplassen «studio» for direktesendte «Sommeråpent» på NRK.

– Telefonen fra NRK med spørsmål om vi ville ha besøk av dem i uke 30 sa oss at vi må ha gjort noe riktig i den enorme renoveringsprosessen vi har vært inne i de siste par årene. Det er Mari Myrenget som forteller dette, til daglig driftsleder ved plassen.
– Jeg elsker jobben min som gir utfordringer på mange plan, sier Myrenget.

Stor produksjon

I finværet rusler vi ned til platået ned mot sjøen. Det er her NRK skal ha sine mobile scener i uke 30.
– Det er en svær produksjon med to reportasjebusser og cirka 40 NRK-ansatte. Vi har ikke fått programmet foreløpig, men det vil bli noe for barna, det kommer kjente artister og de vil ha en vandrende reporter ute blant gjestene, sier Mari Myrenget.
Driftslederen gleder seg veldig til NRK-besøket.
– Vi håper og tror at dette vil være med å sette Malvik på kartet, og gi positive ringvirkninger til nærområdet. Ikke minst tror vi mange vil få lyst til å besøke Trøndelag etter å ha sett hvor fint det er her, sier Mari Myrenget.

Ønsker seg teltere

NRKs «Sommeråpent» sender fra Storsand gård camping fra og med mandag 22. juli. Det er midt i høysesongen.
– Vi håper mange vil besøke oss den uka. Totalt har vi plass til omtrent 250 campingvogner, og det hadde vært kjempekult om vi også hadde fått besøk av teltere. Vi har flotte teltplasser ned mot sjøen, reklamerer Mari Myrenget.
Storsand gård camping omtaler seg som en moderne «skyss-stasjon» i herlige omgivelser og kanskje Trøndelags aller fineste badestrand.
– For å markedsføre campingplassen, satser vi på synergieffekter fra alt det flotte Trøndelag har å by på, både når det gjelder severdigheter, kultur, natur og ting å gjøre, forteller Myrenget.

Stor oppgradering

Campingplassen har 72 hytter. Alle disse er snart totalrenovert. Det gjør at det ikke er bare tradisjonell sommercamping som kan foregå på Storsand gård.
– Dette gjør at vi kan drive camping langt utover vanlig sommersesong. Alt er nytt, blant annet har vi satt opp nytt sanitærbygg, og det er like før vi kan ta i bruk vårt nye resepsjonsbygg, forøvrig levert av Selbuhus. Helse, miljø og sikkerhet står i høysetet, og akkurat nå foregår sikringsarbeider mot jernbanelinjen, som på en måte deler plassen i to, sier Mari Myrenget.

Stort potensial

Det er Lars Ronæss som eier Storsand gård camping. Selv om han bor i Oslo er han jevnlig hjemom på besøk for å følge opp campingen. At campingplassen har stort potensial er han helt overbevist om.
– Vi ser virkelig fram til å få NRK på besøk slik at vi kan vise fram hele gården og alle mulighetene. Hovedhuset er nå er fullt oppgradert, og kan leies til ulike arrangement og firmaevent. Nå i mai er det utleid til konfirmasjon. Alt vi har gir oss også muligheter for å ha konserter eller hagefest på plenen utenfor. Vi står enda bedre rustet til å ta imot nye arrangement. Tidligere har vi hatt årlige veteranbiltreff, pluss hundeutstillinger, sier en engasjert Lars Ronæss.
Inne i hovedhuset er det nå fire store leiligheter, et loft som føles som en tårnstue med vid utsikt mot fjorden. Nede i kjelleren er det selskapslokale med bord og stoler som er skaffet fra Britannia Hotell i Trondheim.

Seks utvalgte

Seks utvalgte campingplasser i det langstrakte landet får besøk av NRKs «Sommeråpent» i år.
– Vi gleder oss til å være en hel uke på samme sted denne gangen, og dermed få muligheten til å bli litt bedre kjent med folk og stedet, før vi må reise videre, sier prosjektleder Anja Danielsen Stabell til nrk.no.
Antall overnattinger på campingplasser økte betydelig i fjor, og nå ønsker NRK-teamet å ta temperaturen på campinglivet.
Dette er de seks campingplassene som får «Sommeråpent» på besøk og som dermed blir vertskap for direktesendt TV en hel uke til ende:
Uke 27: Moysand familiecamping, Grimstad/Fevik
Uke 28: Larkollen camping, Larkollen
Uke 29: Gloppen camping og fritidssenter, Sandane
Uke 30: Storsand gård camping, Malvik
Uke 31: Kabelvåg feriehus og camping, Kabelvåg
Uke 32: Alta strand camping & apartments, Alta
Første sendedag blir 2. juli. Seks par kjente programledere skal lede TV-sendingene. Hvem disse er, er foreløpig ikke offentliggjort.

Les forrige sak:
Vår mening: «Vi heier på fartskontrollene»

Stjørdals-Nytts leder 25. april 2019

Close