-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Veteranturer i Skarven Turlag

Bodil Østerås er selv en ivrig turgåer. Hun er også en ildsjel for veteranturene, samtidig som hun også er turleder for flere av sesongens turer. Møt opp, sier hun, vi har god plass for alle som vil ut på tur.

 

Skarven turlag er en underavdeling av Nord Trøndelag Turistforening, som omfatter Frosta, Meråker og Stjørdal.  Under dette turlaget er det igjen opprettet en egen avdeling som har tatt høyde for å arrangere og legge til rette for fellesturer for seniorer, og da snakkes det i første rekke om turer for 55+. 


Dette har vist seg å være et populært tiltak. Mange godt voksne turgåere må etter som årene går redusere litt på utfordringene, og da er det både godt og hyggelig å kunne drive sin interesse sammen med likesinnede. Fra turleder og kontaktperson Bodil Østerås blir det imidlertid presisert at alle er naturligvis velkommen til å delta på turene, men samtidig sier hun at den eller de som søker tøffere utfordringer og tyngre terreng nok kan med fordel se mot andre tilbud. Kaffekjelen er veteranenes logo, noe som sier oss at det sosiale rundt kaffepausen står høyt på agendaen.

Som eneste skitur denne vinteren har veteranene besøkt Hofstadvollen, en passe lang og passe utfordrende tur, i vakkert landskap. Ellers starter barmarks turene med en tur på Frostastien 14. april. Østerås håper på stort oppmøte, og godt vær. Frostatien går blant annet helt nede i fjæra med utsikt mot Skatvalslandet og Trondheim.  Kort sagt en nydelig tur i lettgått terreng.   Østerås sier videre at det er lagt opp til 6 turer i vårsesongen og 6 på høsten.  Turene vil bli lagt til forskjellige steder, med forskjellige turledere, og kjentfolk. Steder som skal besøkes er for eksempel Teveldalen, Strætasfjellet, og sesongen avsluttes med en tur på Stokkvola i Åsen. Et utrolig flott turmål, med en storslagen utsikt i alle retninger, samtidig som Stokkvola har en svært interessant krigshistorie.

I tillegg til at man får oppleve forskjellige steder, med flott natur, er det også lagt inn den obligatoriske kaffekoken, et populært innslag hvor det sosiale er i første rekke.  Lokalhistorie er også en del av turene, der lokale kjentfolk er med og orienterer, eller det kan være forskjellige lokale og kulturelle innslag.  Dette for å gi turdeltakerne et maksimalt utbytte av turen.  I første rekke er disse turene lagt opp for veteraner, 55+, og ut fra det skal ikke lista ligge høyere enn at alle som har lyst på å slå følge på tur kan delta.  Østerås sier at trivsel er nøkkelordet her.    

Ved å bruke kroppen etter evne, og samtidig nyte vår enestående natur får man både humør og overskudd.  For oss som hører til gruppen eldre ungdom er det svært viktig å komme seg ut og holde seg i form. Om man får et lengre liv av det skal ikke vi påstå, men at man har det betraktelig bedre mens man lever tør vi gå god for.  Bodil Østerås sier videre at det satses på å komme til nye steder og oppleve noe nytt. Ikke alle går dørstokkmila og besøker nye og ukjente turmål uten følge, det er litt av baktanken for disse turene. Hun sier videre at de foregående år har det vært brukbar oppslutning, men det er god plass til flere. Tilbakemeldingene fra flere av deltakere har vært at dette tilbudet er et puff i baken til å komme seg ut.  Og i vårt nærmiljø er det utrolig mange muligheter.  Så hun håper at det kommer flere og blir med denne sesongen. Så 14. april er det bare å ta Frostastien fatt, en lettgått tur som går gjennom flott natur. Da er våren godt i gang så fuglelivet er på sitt beste.

Les forrige sak:
- Eg er veldig nøgd med svaret frå ordføraren, seier Lars Moa.
Bok om Ole Vig

  Lars Moa er opptatt av Ole Vig sin plass i […]

Close