12 °C Stjørdal, NO
15/08/2020

– Vi er et etablert topplag

Lørdag starter en meget spennende høstsesong

STYRKET STALL: Roar Vikvang (stående t.h.) og hans trenerteam har en minst like god stall som i vårsesongen mener klubbens sportslige leder. Lørdag starter en svært spennende høstsesong med lokaloppgjør mot Nardo. STYRKET STALL: Roar Vikvang (stående t.h.) og hans trenerteam har en minst like god stall som i vårsesongen mener klubbens sportslige leder. Lørdag starter en svært spennende høstsesong med lokaloppgjør mot Nardo.

Stjørdals-Blink har mistet noen spillere, men hentet flere i sommer. Derfor er det med stor optimisme sportslig leder, Håvard Fuglem, ser fram til høstsesongen.

– Stjørdals-Blink som klubb hadde en målsetting om å holde plassen i 2. divisjon i år. Da er det skikkelig gøy at vi ligger der vi gjør nå, på en knallsterk 2. plass med kun ett tap på fjorten kamper.

Sportslig leder Håvard Fuglem er ivrig når han oppsummerer ståa i Blink før en spennende høstsesong.

– Jeg mener vi har en like god stall som i vårsesongen, selv om vi har mistet noen spillere. Inn har vi fått en ny keeper i Nicklas Frenderup fra Køge i Danmark, midtstopper Vebjørn Vinje fra Nardo og hjemvendte Marius Augdal. Disse gode spillerne, i tillegg til den knallsterke troppen vi har fra før gjør at jeg er skikkelig optimist foran en spennende høstsesong, sier Fuglem.

– Etablert topplag

Blink-spillerne siktet seg inn på topp seks før sesongen. Der har de etablert og også den sportslige lederen mener de har bevist at det er der de hører til akkurat nå.

– Med de spillerne vi har, den gutsen og ferdighetene, den stabiliteten vi har hatt lenge nå. Vi er et etablert topplag i divisjonen, mener Fuglem.

Han underbygger dette med få baklengsmål og kun ett serietap. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Støtteapparatet har trua før høstsesongen. Fra venstre: Lagleder Roger Finnanger, sportslig leder Håvard Fuglem og lagleder Jan Håvard Hastadklev.
Støtteapparatet har trua før høstsesongen. Fra venstre: Lagleder Roger Finnanger, sportslig leder Håvard Fuglem og lagleder Jan Håvard Hastadklev.
Nøkternt budsjett

Det er med små midler Stjørdals-Blink kjemper mot klubber med mange ganger større budsjett.

– Vi har ikke det store budsjettet og råd til å lønne spillerne som andre lag i samme divisjon har. Uten å nevne navn vet vi jo at spillere i denne ligaen tjener en meget god årslønn, samt at noen av klubbene har støtte så det holder fra lokalt næringsliv og rike onkler. At vi som klubb er like god og bedre enn noen av disse, med de midlene vi disponerer, mener jeg er meget sterkt. Det er mange som har æren for at vi lykkes godt, men jeg vil spesielt trekke fram pensjonistene, sier Håvard Fuglem.

Bra påfyll

Fuglem trekker også fram satsingen på yngre lag.

– Vi har fire, fem, seks trenere og assistenter på alle lag og engasjementet er stort. Flere av disse lagene gjør det meget godt i seriene sine, og jeg må si at framtida ser lys ut med tanke på spillere fra egen klubb. Vi har hatt fire juniorer som har hospitert med A-laget, og nå har vi akkurat tatt opp Jakob Skille og Karl Martin Rolstad fast til førstelaget. Juniorene er også hovedtyngden i vårt fjerdedivisjonslag. Disse skal forresten møte Fram neste mandag, da mener jeg det er obligatorisk for fotballinteresserte i dalføret å møte opp på Framnes, sier Fuglem. Men først skal Nardo slås i 2. divisjon lørdag. Da er resepten den samme som tidligere i sesongen.

– Med 4-3-3 og høyt aggressivt press tok vi mange på senga i de første kampene i vår. Høy gjenvinning og å stupe i angrep når vi har sjansen er jo en gammel vinneroppskrift, og vi har spillere og trenerteam til å gjennomføre en slik taktikk i år, sier sportslig leder i Stjørdals-Blink Fotball, Håvard Fuglem.

Les forrige sak:
SYKURS: Delia Iorga tilbyr sykurs for alle interesserte i Stjørdal og omegn.
Sy-kurs for store og små

- Min første læremester var mor som lærte meg mye

Close