5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

– Vi er veldig fornøyd med antall seere

Ølentusiaster fra hele verden fulgte direktesendingen med ølbrygging fra Skatval   

FORNØYD: Roar Sandodden kunne puste lettet ut etter maratonsendingen lørdag. FORNØYD: Roar Sandodden kunne puste lettet ut etter maratonsendingen lørdag.

Ølentusiaster fra alle verdens hjørner fulgte med på den 12 timer lange direktesendingen med ølbrygging fra Skatval.

– Det frister til gjentagelse, sier en noe sliten Roar Sandodden, etter at han og hans medsammensvorne hadde gjennomført en 12-timers maratonsending med brygging av tradisjonsøl sist lørdag.

Overføring foregikk tre steder i Norge, men mye av tiden ble viet til Sandoddens gård Alstadberg på Skatval, hvor det fant sted både brygging av maltøl inne i mastua og tørking av malt i såinnhuset. Alt foregikk på engelsk.

– Vi hadde seere både fra Brasil, Argentina, Russland, Sør-Afrika, Bangkok, Indonesia og som ventet mange fra Nord-Amerika og Europa. Vi fikk inn en melding fra en kar i Las Vegas som sa at klokken var tre på natten, men at han tok seg en øl til før han skulle legge seg noen timer for senere å stå opp og følge med på sendingen videre, sier Sandodden.

På storskjerm i Belgia

Streamingsendingen ble viste både på Facebook og en plattform som kalles crowdcast. Totalt så minst 8000 personer på sendingen, men tallet kan være langt høyere. Blant annet ble sendingen vist på storskjerm ved et bryggeri i Belgia. Der ble det laget et arrangement av sendingen, der de inviterte folk inn i bryggeriet og viste festivalen på storskjerm.

– Vi leste aldri fra manus, men tok alt på sparket

– Vi er veldig fornøyd med antall seere, og jeg tror folk likte at vi bryggere fremsto som litt uproffe, men ærlige, sjarmerende og ekte. Vi leste aldri fra manus, men tok alt på sparket, sier han.

Frister til gjentagelse

Vanligvis foregår Kornølfestivalen i Hornindal, men på grunn av koronapandemien måtte de endre konseptet.

– Vi ønsker selvsagt å gjennomføre en fysisk festival neste år, men det frister til gjentagelse å gjennomføre noe lignende en annen gang. Vi når mange flere, og vi fikk mange hyggelige tilbakemeldinger, sier Sandodden.

Å være i rampelyset 12 timer i strekk tar på.

– Vi var slitne etterpå. Jeg tok en øl, ryddet litt og gikk og la meg. Søndag var jeg oppe og gjorde ferdig rensningen av maltet, sier han.

Vinnerøl fra Stjørdal

Under den virtuelle festivalen ble det også gjennomført en konkurranse om å kåre det beste innsendte ølet. Her vant hjemmebrygger Jørund Geving både første- og andreplass med øl brygget på malt fra Stjørdal. I vinneroppskriften ble ølet gjæret på Blå Idun, en gjærtype som har vært brukt i trønderske husholdninger på ulike vis opp gjennom tidene.

Les forrige sak:
Marita Brunvoll og Morten Hepsø overtar fra første desember Esso-stasjonen i Stjørdal og på Sandmoen i Trondheim.
Nå skal han selge pølser og bensin

Morten Hepsø og kona Marita Brunvoll tar over som drivere av to Esso-stasjoner

Close