-4 °C Stjørdal, NO
29/11/2020

– Vi er veldig lei oss

Frivilligsentralen avlyser årets julefeiring

Frivilligsentralen i Stjørdal og Siri Bones er lei seg for at de ikke kan arrangere julefeiring i Fosslia fjellhall i år. Frivilligsentralen i Stjørdal og Siri Bones er lei seg for at de ikke kan arrangere julefeiring i Fosslia fjellhall i år.

Frivilligsentralen måtte ta den tunge beslutningen om å avlyse årets julefeiring i Fosslia fjellhall.

– I år blir det ikke Jul for alle i Fosslia på grunn av koronasituasjonen. Vi kan ikke ta sjansen på å få et smitteutbrudd med så mange mennesker til stede, sier Siri Bones, daglig leder i frivilligsentralen i Stjørdal.

Hvert år de siste 10 årene har frivilligsentralen arrangert julekveld for alle som trenger noen å være sammen med. Det kan være flerkulturelle som ikke har de samme tradisjonene fra før, men også mange nordmenn i vårt nærområde som er ensomme og sårbare og har behov for å være sammen med andre på julekvelden.

Gang rundt juletreet

Julemiddag, gang rundt juletreet og besøk fra nissen har også stått på programmet under tilstelningen i fjellhallen i tillegg til musikalske innslag.

Julaftensfeiringen i Fjellhallen byr også på en fin anledning til å bli kjent med andre. Mange har gjennom årene blitt venner i en tid på året der vennskap og glede, ettertanke og nærhet gjerne får en forsterket betydning.

– Vi er veldig lei oss for at vi ikke kan arrangere Jul for alle i år. I likhet med mange andre som arrangerer kan vi ikke gjennomføre det vi har planlagt, og det er ekstra leit ettersom julefeiringen i fjellhallen betyr så mye for mange, sier Bones.

Vil prøve

Frivilligsentralen skal forsøke å få til et alternativ i de nye lokalene i Stjørdal sentrum, men på grunn av de vanskelige tidene vi nå er inne i er det ikke enkelt å planlegge.

– Vi prøver å jobbe med et alternativ som kan gi mange en mulighet, men vi må avvente før vi kan si noe mer. Vi samarbeider med kommunen og kommuneoverlegen, og følger deres råd før vi tar en avgjørelse. Nå er det ingen som vet hvordan det ser ut til jul, men vi vil signalisere at vi jobber for at vi skal ha et arrangement her på sentralen. Vi håper i det lengste at vi kan få arrangert noe, sier Bones.

Det blir gaver

Under forutsetning av at de får lov, har frivilligsentralen en gladnyhet å komme med.

– Vi har brukt å gi ut gaver, og vi vil også gjøre det i år så fremt vi får lov til det. Vi pleier å gi ut oppunder 400 julegaver til alle som trenger å få en julegave, sier Bones.

Les forrige sak:
Etterforskningsleder Annar Sparby oppfordrer tre ungdommer til å melde seg for politiet.
Ikke i syden, men i Stjørdal

Politiet avslutter etterforskningen etter savnet 65-åring

Close