7 °C Stjørdal, NO
22/08/2019

Vi flyr som før

Flere reiser innenlands – færre reiser utenlands

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

0,3 prosent vekst i passasjertrafikken fra Trondheim lufthavn Værnes i august.

– Innlandstrafikken ved Trondheim lufthavn Værnes økte med 3,4 % og det er fortsatt trafikken til Oslo lufthavn som øker mest med en vekst på nærmere 6 % i antall passasjerer, forteller sjef forretningsutvikling for Avinor ved lufthavna, Ellen Weidemann.

Mens innland vokser, reiser færre til utlandet.

– Trafikken direkte til utlandet fra Værnes var i august 7 % lavere enn i 2017. Reduserte avganger sammenlignet med august 2017 ga en reduksjon i antall reisende til Amsterdam og London, mens trafikken til Chania, Riga og Gdansk fikk en god positiv vekst, sier Weidemann.

Hittil i år er antall passasjerer på nivå med 2017. 2,9 millioner passasjerer har reist til og fra Værnes i løpet av årets første måneder. Trafikkbildet er preget av en del kanselleringer i forbindelse med uvær i vinter og flyttingen av Norwegian sitt basefly til Oslo. En økning i antall avganger til Evenes, Kristiansand, Gdansk og Split er tydeligvis godt mottatt med flere reisende. Tilsvarende er det en reduksjon i antall reisende på destinasjoner med redusert tilbud.

Les forrige sak:
Rebecca Raimondi (fra venstre), Alessandro Viale og Urška Horvat utgjør gruppen Avant Piano Trio som spiller i Kimen den siste lørdagen i september.
Trondheims-festival sprer seg til Kimen

Italiensk-slovensk gruppe spiller under Lørdagsvrimmel

Close