4 °C Stjørdal, NO
19/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

– Vi går til rødt beredskapsnivå fra det ene minuttet til det andre

Stjørdal kommune åpner bosentrene opp fra fredag

Hans Frederik Selvaag, etatsjef omsorg i Stjørdal kommune står klar hvis smitten skulle komme inn i et bosenter. Hans Frederik Selvaag, etatsjef omsorg i Stjørdal kommune står klar hvis smitten skulle komme inn i et bosenter.

Fra fredag blir det mulig å besøke bosentrene i Stjørdal kommune. Omsorgssjefen står klar med strakstiltak tvert hvis smitten kommer inn et av bosentrene.

– Når det igjen åpnes er det alltid en risiko for å få smitte inn, og vi skal gjøre det vi kan for å forhindre at den kommer inn. Vår jobb er å beskytte de svakeste, sier Hans Frederik Selvaag, etatsjef omsorg i Stjørdal kommune

Han innrømmer at det store marerittet er å få smitte inn i et bosenter.

–  Ja, det er den store skrekken, og vi kan ikke beskytte oss hundre prosent. Hvis det skulle skje, så er vi forberedt. Vi har en beredskapsplan hvis det oppstår smitte, og vi går til rødt beredskapsnivå fra det ene minuttet til det andre, sier Selvaag.

Fire døde

Under pressekonferansen i Kimen mandag ettermiddag uttrykte kommunedirektør Tor Jakob Reitan bekymringer når bosentrene igjen åpnes.

Les også: Skolene går over i gul beredskap og idrettshallene åpnes

– Det hviler et tungt ansvar på meg og mine i omsorg for å hindre at smitte kommer inn på for eksempel bosenter. Det er klart vi som dere merker oss bosenteret på Eidsvoll der 19 av 21 beboere er smittet, og fire er døde de siste dagene. Dit skal vi ikke. Tenk på det når du som pårørende møter stengt dør, blir intervjuet av en av våre fantastiske medarbeidere på bosenter og får utlevert munnbind. Det vil bli prosedyren fremover, sa kommunedirektøren under pressekonferansen.

– Helsearbeiderne har ofret mye

Selvaag mener smitteverntiltakene på bosentrene de siste ti døgnene, har gått bra.

– Det har gått forbausende bra, og jeg synes pårørende og beboere har tatt det ad notam. Ansatte har ytt en ekstra innsats, skal ha en ekstra honnør for de ti dagene vi har tilbakelagt. Mange helsearbeidere har ofret mye, for å leve et liv som er veldig beskyttet for å ta vare på våre eldre, sier han.

Selvaag roser også Stjørdals innbyggere.

– Vi opplever alle at det er trist at dette skjer. Samtidig deltar alle på en felles dugnad, noe jeg opplever at Stjørdals befolkning har en felles forståelse av.

 

Les forrige sak:
Skolene går over i gul beredskap og idrettshallene åpnes

Kommunen gjør lettelser i anbefalinger

Close