4 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

– Vi gir oss ikke

Stor streikevilje i Stjørdal

Streikeviljen er stor fra blant andre fra v. Agnes Økdal Husabø (Fagforbundet), Bernt Erik Skjetne (Jernbaneforbundet), Sondre Botnmark (Jernbaneforbundet), Ole Forø (Fagforbundet) og Frode Fjerdingen fra Jernbaneforbundet.

Streikeviljen er stor blant bussjåførene i Stjørdal.

– Lønnsmessig kommer vi bakleksa hele tiden, og vi kjemper for at arbeidsgiverne skal forholde seg til en 13 år gammel avtale som sier at bussjåførene skal mer på linje med en gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier Bernt Erik Skjetne, tillitsvalgt for bussjåførene til Norsk Jernbaneforbund i Stjørdal.

Ønsker bedre arbeidsforhold

Etter det Stjørdals-Nytt erfarer skal bussjåførene ha tapt rundt 40 000 kroner de siste årene i lønnsutvikling, noe som tilsvarer 20 kroner i timen.

– Men lønna er ikke det eneste vi streiker for. Vi ønsker også bedre ordnete forhold i bussjåførenes hverdag. Blant annet har vi dårlig tilgang til toalett i løpet av arbeidsdagen, sier han.

Holdt på i fire uker i 1998

Nede på Vys anlegg på Sutterøy var en gruppe med streikende bussjåfører på plass allerede lørdag morgen da streiken ble landsdekkende. Blant annet er alle bussjåfører i Trøndelag tatt ut i streiken som ble startet sist søndag.

Les også: Busstreiken i Trøndelag er et faktum

– Streikeviljen er veldig stor, og vi gir oss ikke, sier Skjetne.

– Hvor lenge tror du streiken kan pågå?

– Det blir som å tippe kjøttprisen i Japan. 1998 var siste gang vi gikk ut i streik, og da holdt vi det gående i fire uker, sier han.

Sitter streikevakter hele dagen

Ved Vy i Stjørdal er 60 sjåfører fra Fagforbundet og Jernbaneforbundet uttatt i streik, mens også i andre selskap finnes det noen titalls sjåfører i vårt distrikt som nå streiker.

– Vi vil være samlet her fra klokken 0700 om morgenen til klokken 1800 mest for å markere streiken. Det er ingen drift her og alle uorganiserte bussjåfører er permitterte, sier Skjetne.

Les forrige sak:
Busstreiken i Trøndelag er et faktum

Alle bussjåfører i vårt distrikt er tatt ut i streik

Close