9 °C Stjørdal, NO
25/05/2020

– Vi gleder oss til fortsettelsen

Åsen Innkjøpslag opplever en fin omsetningsvekst

VARIERT UTVALG: Butikken hos Åsen innkjøpslag ligger ved Aasen sparebank og har et variert utvalg salgsartikler. Solvor Risberg i butikken viser frem en stor kaffekjele og skinnfell fra sau. VARIERT UTVALG: Butikken hos Åsen innkjøpslag ligger ved Aasen sparebank og har et variert utvalg salgsartikler. Solvor Risberg i butikken viser frem en stor kaffekjele og skinnfell fra sau.

Åsen Innkjøpslag opplever en fin omsetningsvekst og tilbyr mange artikler innen landbruk, fritid og hagebruk. Innkjøpslaget eies av andelseiere fra landbruket.

Det var året 1953 at Innkjøpslaget i Åsen ble stiftet og kom inn i en merkantil utvikling for å samhandle innkjøp til regionens mange gårdbrukere. I årenes løp har varesortimentet blitt endret, men butikkmedarbeider Solvor Risberg, bekrefter at våronn og vokster i åkrene rundt om betinger at innkjøpslaget kan skaffe såvarer og det bonden trenger.

Møteplass

– Vi opplever en fin utvikling i omsetning med et variert utvalg knytta til landbruk, hagebruk og fritid. Samtidig er innkjøpslaget en viktig møteplass for mange i disse næringene. Vi merker også økt handel fra kunder som ikke har tilknytning til jordbruk, sier Solvor Risberg. Lokaler bak butikken er leid ut til Åsen Regnskapslag.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel
KLÆR: Varme klær hører med til denne årstiden. Forede kjeledresser for liten og stor finnes i butikken hos Åsen innkjøpslag. Kaffekroken bak Solvor Risberg er også et populært tilbud.
KLÆR: Varme klær hører med til denne årstiden. Forede kjeledresser for liten og stor finnes i butikken hos Åsen innkjøpslag. Kaffekroken bak Solvor Risberg er også et populært tilbud.

Åsen innkjøpslag har valgt å opprettholde sin trivelige kaffekrok. Her diskuteres landbruksoppgjør og været, traktormerker og vilkår generelt innen landbruket. Daglig leder Kristian Saxhaug har opparbeidet en presentabel butikk og utsalg med variert vareutvalg. Vår og sommer er gjerne de travleste tidene, men vinteraktiviteter genererer også omsetning.

– Nå er det tydelig populært å mate småfuglene, og vi har alltid solsikkefrø, meiseboller og det som hører med til småfuglene. Noen har kanin og høner som trenger tilpasset mat. Til hund og katt har vi også bra utvalg. Det er nok de store dyra med kalv, ku, gris og hest som krever mest i matveien, sier Solvor.

Fritidsartikler

– Innkjøpslaget satser også en del på fritidsmarkedet?

– Det er tydelig populært blant noen å fyre opp bålpanna, koke kaffe ute eller grille pølser ute i det fri. Her har vi det meste som trengs til å lage en fristende gryterett over bålet, sier Solvor Risberg som startet i jobb på innkjøpslaget i oktober 2018. Butikken har eget salgsareal for lokalmat med lokal honning fra Kristiansen, ost og iskrem fra Gangstad gård, røkt laks fra Sagamat og kjøttprodukter fra Stene gård. Varme klær hører med i vinterkulda. Butikken har kjeledresser for liten og stor, arbeidsklær for vinterbruk, verneutstyr og varme vintersko er salgsvare.

– I desember arrangerte vi for andre gang julemarked. Nå går det mot lysere tider. Selv om jeg må vente noen måneder, gleder jeg meg til å ta i bruk drivhuset utenfor butikken til våren. Frøartikler har alltid vært blant tilbudene våre. Nå merker vi allerede at etterspørselen mot vårens vareutvalg øker, vi gleder oss til fortsettelsen med stort jubileum i 2023, sier Solvor Risberg.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Var bortvist – kom tilbake likevel

Klarte ikke å holde seg unna privatadresse

Close