2 °C Stjordal, NO
23/02/2020

– Vi håper dere kan nyte kald turmat

Bare forsvarlig grilling under oppsyn i egen hage er tillatt!

Eneste lovlige bruk av åpen ild utendørs er forsvarlig grilling i egen hage. Det melder brannsjef Bjørn Rønning som presiserer rundt totalforbudet mot bruk av åpen ild. Eneste lovlige bruk av åpen ild utendørs er forsvarlig grilling i egen hage. Det melder brannsjef Bjørn Rønning som presiserer rundt totalforbudet mot bruk av åpen ild.

Brannvesenet i Stjørdal og Selbu har innført totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs. Nå presiserer de at det er forbud mot all bruk av varme utendørs.

– Det er ikke lov å tenne opp små kaffebål, engangsgriller, kulegriller, bålpanner, gassgriller, stormkjøkken og andre kokeapparater med brennstoff utendørs, skriver Stjørdal brann- og redningstjeneste (SBRT) på sin Facebook-side.

Det herlige sommerværet så langt gjør at det er tørt overalt, og godværet gjør at brannvesenet er er ekstra tydelige.

– Det er meldt fint vær en god stund fremover og mange planlegger å tilbringe helgen utendørs. Vi ønsker ikke å legge noen demper på gleden over den tidlige sommeren, men vi tar ingen sjanser når det er så tørt ute som det er nå. Og har derfor innført totalforbud mot å gjøre opp ild utendørs. Vi håper dere kan nyte kald turmat frem til skogbrannfaren er over, er den klare meldingen fra brannsjef Bjørn Rønning.

I samme åndedrag kommer brannvesenet med følgende presiseringer:

• Det er ikke lov å grille eller tenne opp bål i nærheten av skog og mark.
• Det er ikke lov å tenne bål og grille i strandsonen.
• Det er ikke lov å tenne opp bål eller grille på de vanligvis godkjente og tilrettelagte bål- og grillplassene.
• Det er ikke lov å brenne hageavfall, selv på egen tomt. Dette kan leveres inn på avfallsmottak.

Dette totalforbudet gjelder inntil det kommer tilstrekkelig med nedbør. Samtidig er det fortsatt lov å fyre opp grillen hjemme.

– Forsvarlig grilling under oppsyn i egen hage er lov, melder brannvesenet.

Les forrige sak:
Daglig leder Paal Larsen (t.v.) og journalist Geir Olav Flåan er fornøyde med at den nye nettavisen til Stjørdals-Nytt nå er i full drift og har stort daglig besøk.
Satser stort på «ny» nettavis

Tips oss om smått og stort som skjer der du er :)

Close